Om

Min profilbild

julafton

behöver jag säga mer än att eftersom betnérs program funkar i kanal 5:s webb-tv, funkar självklart filip och fredriks program också.  då menar jag både det nya programmet och alla gamla avsnitt ur allt dom gjort. fyfan vilken bra kväll detta blev asså. godnat,, jag har verkligen inte tid att blogga just nu. haha.


det finns inga ord för att beskriva min glädje

jag hittade precis klippen från magnus betnérs program på kanal5.se. och till min feta förvåning så fungerar dem trots att jag sitter typ 150 mil (ingen aning) från sverige-gränsen.

jag är egentligen emot smileys i blogginlägg för det ser så jävla illa ut, men here you go:

:D


dock vaknade barnen precis så jag ska se dem ikväll istället. undra vem som kommer vara tysklands gladaste au-pair hela eftermiddagen. kanske ska köpa lite godis till barnen. eller baka något svenskt. chokladbollar kanske. helt plötsligt blev det as kul att bo i tyskland. jag missar ju i stort sett ingenting.

trött

allting är frid och fröjd efter mitt-på-dagen-napen, barnen är snälla (typ) så vi åkte efter många om och men till niederzissen för att hälsa på barnens mormor. efter två timmars lek där drar vi oss hemåt. packar in barnen i bilen och sätter oss. halvvägs hem börjar 3-åringen bråka. han slår sin lillebror med en pensel, säger fula ord osv. sen börjar han bara skrika och så fortsätter det hela vägen hem. väl framme i huset har jag redan tagit penseln ifrån honom, och han bestämmer sig (efter att både jag och hostmum sagt ifrån) för att klättra genom hela bilen för att hämta den själv. det blir ett jävla liv och hostmum tar honom direkt upp på rummet utan kvällsmat. där börjar utbrottet. jag orkar fan inte skriva för jag är så trött i huvudet just nu.

just shoot me. nu ska jag gå och köpa ananas på rewe.

mamma eller pappa, ring när ni ser detta om ni har tid!

ikväll 21:55 på kanal 5

alltså, på allvar.. det finns nog inget jag inte skulle offra för att få se kvällens avsnitt av magnus betnérs "i ditt ansikte" på kanal 5. ikväll är han på plats hos aftonbladet och det kan ju förfan inte gå fel. jag tackar herren för de få minutrarna som folk slänger upp på youtube, och jag lovar att helgonförklara den som ger mig chansen att se hela säsongen senare på ett eller annat sätt.

if i can't write my chocolatesong i'm gonna take a nap

alltså följande kan man nog lägga till på listan arbetsskada. fast på den positiva sidan som alan hade sagt. i morse vaknade jag och var hur pigg som helst. tittade på klockan. 06:45. jaha tänkte jag, jag får väl somna om då. men jag kunde inte, så jag började titta lite smått på 2 and a half men som redan var igång sen igårkväll. efter typ 10 sek tittade jag av någon anledning på klockan på datorn och den är 07:46. tio minuter innan jag börjar alltså. fatta hur perfekt min hjärna fungerar? huuuga.

nu sitter jag här och äter fruktsallad. typ. det är äpple och bananbitar i en skål. var hungrig men orkade inte äta crunchies för  50e dagen i rad. sååå, vi kan kalla det lite utav en frukt-detox eftersom jag äter nyttigt nu för tiden ni vet. har cravings (haha) för kaffe också men det är bara lite kvar av hostdads starbuckskaffe och jag vågar inte dricka upp det. sån är jag liksom.

har fan inget intressantare än detta att skriva. that's all




i bet monkeys like bananacream-pie

på min promenad imorse gick jag förbi en skönhetssalong här i närheten, och började läsa prislistan på fönstret.

att forma + färga ögonbrynen kostar 5 euro. det är mindre än 50 kr. det är ju typ billigare än att köpa färg och färga hemma? samma sak med frisörerna här. man kan få "komplett paket" = tvätta, klippa, färga och styla håret för typ 55 euro, alltså mindre än 550:- hostmum höll på att dö när jag berättade att det hade kostat typ 150 euro i sverige.


egoboost

gick in på athena (skol-sidan) och kollade lite. såg att jag fick ett VG på förra uppdraget. inte illa pinkat endå med tanke på hur jag slet med att få det bra. det kan jag leva på resten av dagen. kanske imorgon också. nu måste jag i alla fall börja med nästa uppdrag.

meeeen ma höres

SQUAAAAAAAAB

jag har varit ledig idag så jag vaknade runt 10. var i stan runt 10:45 och gick där några timmar i min ensamhet. haha. jag gillar faktiskt att gå på stan själv, after all. efter några timmar gick jag till frisören i gallerian, och där satt jag i 2 timmar och väntade på en tid, (de kör med taktiken först in först ut, och bokar inte tider) sen gjorde jag slingor. det kostade 33 euro. fattar ni hur billigt det är? mindre än 330:- haha. älska tyskland liksom. sen orkade jag inte torka håret själv så det kostade 7 euro extra att de skulle göra det. fair enough liksom. 40 euro för slingor liksom. så nu är jag lite ljusare brunhårig än innan. ska dit nästa vecka och göra det igen, för att få det ännu ljusare.

nu ikväll har jag ätit middag med värdfamiljen, grillad lax med as god sallad. och jag och hostdad drack en flaska (!) rödvin till maten. sen satt vi och pratade några timmar efteråt. fan vad jag trivs i denna familj.

pratade nyss med pappa och mamma i telefon, och tydligen hade det varit terrorister på kölns flygplats på väg till amsterdam. fan vad coolt ändå. mer action än på länge. synd att jag inte hörde om det före sverige gjorde det.

nu blire TAAHM. god natt!

guten nacht


hehe

ska egentligen springa iväg och köpa något as gott att äta framför massa avsnitt TAAHM men så kom jag på att "hey, jag har en webcam på datorn" haha. såååå here you go en bild bara för att liksom. webcamen är förresten skitålig, men det gör inget för jag har endå beställt en ny kamera såatte. den får ni se senare!



äh vad fan det funkade inte, ni får en bild på en 16-årig mig istället. smala sussie i mitt hjärta, därav PÖLSA liksom. gemä det där håret tillbaka lite.


jake harper



detta måste vara ett av seriens bästa moments liksom. ever.

en snabb tanke

har egentligen inte tid men hostmums kompis är här med sin dotter så de behöver inte mig just nu. men i alla fall, en konstig sak var att de första veckorna här hade jag hemlängtan varje dag. (det är inte det konstiga, det kommer) peppade mig själv med att "till jul klarar du" trots att jag trivdes skitbra så var allt så himla nytt och jag ville bara åka hem så fort något gick fel eller så.

igår frågade hostmums mamma mig om jag längtar hem, och jag var tvungen att verkligen känna efter i typ en minut innan jag svarade. sen blev det ett "no i..... actually don't".

för visst saknar jag er där hemma most of the time men jag skulle verkligen inte vilja åka hem nu. fick jag välja skulle jag vilja att ni var här med mig och fick uppleva det jag gör, det hade varit perfekt. men jag trivs verkligen här. hehe.

nu måste jag nog kila. ma höres





halva fredagen, check.

[x] lekparken
[x] spazieren gehen
[x] parken med hostmum och de två yngsta
[x] hämta 3-åringen från skolan
[x] få barnen att sova middag

[ ] duscha
[ ] starbucks
[ ] parken med hostmum, barnen, hostmums kompis och hennes lilla dotter.
[ ] middag
[ ] cykla till rewe och köpa något as gott. dock inte godis som ni vet
[ ] läsa bloggar och se TAAHM all night long
[ ] sova


så ser min dag ut. how about yours? förresten är det sommar ute igen, tack gud.

det som gjorde min dag

glömde nästan. idag när vi kom hem från niederzissen sprang jag ner på rummet, hämtade mina grejor och var precis påväg ut då 3-åringen skriker från köket.

3-åringen - "where is anGGGelica going?"
hostdad - "she is going to her germancourse, to learn german"
3-åringen -"but then shes coming back?"
hostdad: "yes of course, she is going to school and then shes coming back"
3-åring: "goood. i like her to come back. i like her SOOO SOOO much!"

notera att jag hörde detta från två rum bort, och de alltså inte visste att jag hörde.

7 timmar senare

haha. det visade sig att vi redan var på väg då jag skrev sist, så jag hann inte äta. men nu sitter jag här 7 timmar senare framför datorn och äter middag i sängen. vi var i niederzissen tills klockan halv åtta, sen åkte vi hem och på hemvägen kom vi fram till att visst fan har jag tyskakurs idag som jag helt hade glömt bort trots att jag tror att jag skrev det i förra inlägget. så det blev till att hoppa på cykeln direkt och trampa iväg. vägen tar vanligtvis ca en kvart och då cyklar jag inte speciellt sakta, men nu tog en 6 minuter. det säger väl allt. nu när jag kom hem satt det en lapp på dörren till mitt rum från hostmum:

"pasta on the stove, pizza in the oven. eat what and how much you want"

såååå nu ska jag se 2 and a half men som vanligt. det finns fan inget bättre. jag har massa nya filmer på datorn men jag måste nog se TAAHM endå alltså. hjärtaaaa.

dessutom köpte jag fruktsallad på vägen hem så nu är jag nöjd. god natt!



25 september

har fan inget att skriva. allt rullar på som vanligt. igår på eftermiddagen var vi i niederzissen och hälsade på hostmums mamma och mormor. tror vi ska dit idag igen och äta äppelpaj. hähä. sen har jag tyska ikväll igen. jag längtar inte men det är sista tyskan på två veckor nu så jag får väl lov att pallra mig dit endå. det är tråkigt eftersom det är jag + 6 spanska människor. eller ja, en spansk, en mexikansk, en portugisisk blabla. och alla andra är runt 30.

fan vad hungrig jag är, måste skynda mig äta något innan barnen vaknar, för då ska vi nog åka direkt.


<3

charlie: do you think i've been a good rolemodel?
jake: are you kidding? you drink, you gamble, you have different women here practically every night. you're the best rolemodel a guy could want.
charlie:
you think so?
jake: yeah, they should put your face on money.


nej men godnatt då.

2 and a half men säsong 6

TITTA VAD JAG HITTADE. hela avsnitt ett på säsong 6. varsågod, gott folk.



funkar det inte, så klicka här: http://www.megavideo.com/?v=3ESQZUEU

förlåt mig herre ty jag har syndat

eller vafan. snart. jag som lever mitt nya nyttiga liv har varit så sugen på godis hela dagen att jag dött. nu har jag bestämt mig för att gå och köpa antingen frukt eller en glass. det beror på vad som ser godast ut.
men inget godis. det är regeln liksom. nu kör vi. mamma och pappa om ni ser detta kan ni ju ringa om ni vill!

auf wienerschnitzel (vart fan har jag fått det ifrån? är det dum och ännu dummare?)

alltså hej

här sitter jag i soffan och dricker apelsinjuice och läser bloggar. jag sitter så jävla skönt så jag vill aldrig gå härifrån. barnen sover och jag sitter två våningar ner och typ håller andan för att inte råka väcka dom. snälla, 45 minuter till kan ni väl sova? bitte bitte.

förresten har mitt hår blivit skitlångt sen jag köpte det där bedhead-produkten för några veckor sen. håret är helt mjukt och så. dock ska jag ju färga och hålla på nu snart så det lär ju gå över så att säga.

NEJ. nu hörde jag dom på övervåningen. haha vilken underbar au-pair jag är som blir gråtfärdig när dom vaknar. jaja måste gå. ber till gud att de fortsätter sova ett tag.

"so it is just me or did that kid kinda look like uncle charlie?"

charlie: - whats your point?
alan: - well, my point is you havent seen that woman in.. 9 years? and little chuck is... eeh, how old do you suppose little chuck is?
charlie: - what different does it make?
alan:- well, i'd say little chuck is.. 7 or 8 years old... give or take 9 months!


det finns inget bättre. jag har till och med pausat nu i mitten av avsnittet för jag vill inte att det ska ta slut.

ren jävla lycka

ni vet känslan då man sitter i mjukiskläder i en as skön säng med täcket runt sig, en skål med hemmagjord fruktsallad (äpple, ananas, vindruvor och melon) och har det nya avsnittet av 2 and a half men på datorskärmen framför sig redo att startas? inte?

det gör jag. vi hörs om 20 minuter och 53 sekunder.

mazel tov

nu ska jag cykla iväg i spöregnet på tyskalektion. så jävla opepp på det idag av tre orsaker: 1. det regnar. 2. det är rätt långt och 3. jag suger på tyska. känns meningslöst. men vad gör man inte liksom. den enda anledningen att jag åker är för att jag ska köpa ananas på rewe efteråt. om jag inte åker kommer jag inte palla gå och köpa.

förresten gisela, jag var aldrig hos frisören idag. jag vågar helt enkelt inte. måste vela lite mer om hårfärgerna. (vela kan vara norrländskt, jag vet inte. på svenska betyder det iaf fundera. typ) kanske gör det imorn istället.

och mamma och pappa, kan ni ringa mig klockan 22? om ni hinner se detta alltså.

jaja måste dra nu. bye

tisdag

varje morgon är det samma sak. vaknar, byter om, kutar in till tvättrummet och tar upp en korg med tvättad tvätt upp, sätter på kaffe, bär runt på bebisen medans hostmum kör 3-åringen till skolan (hon tar med sig 1-åringen i bilen), lämnar bebisen till hostmum när de kommer tillbaka, sätter 1-åringen i vagnen och går till affären och köper färskt bröd, går på en långpromenad längs rhein ca 1,5 timme, går hem och lämnar brödet, bär runt på bebisen medans hostmum tar med sig 1-åringen för att hämta 3-åringen från skolan. fixar mat till barnen, ser till att dom äter maten, tar hand om bebisen medans hostmum lägger barnen i sina sängar.  detta var 4 timmar, och vid denna tid har jag redan druckit 4 koppar kaffe. fyfan. lucky me att det i stort sett inte innehåller några kolhydrater alls vad jag hört.

sen äter jag frukost och läser bloggar. förresten har jag en ny ovana: kaffe med latte-visp-vispad-mjölk. så äckligt jävla gott. jag kör med vispen typ 5 minuter så mjölken är som grädde. mmmmmmmm. eller som vispad mjölk.

ikväll är det tyskalektion och sen ska jag sova. förresten har jag klarat mitt godisförbud hittills. 1,5 dag. så jävla stolt liksom. jaja nu vaknade 3-åringen. hörs då

nej nu äre verkligen godnatt

(22.03.56) Gisela | Caked up make up: inte för att jag kommer gå hos samma men endå
(22.04.03) anks: nej men endå
(22.04.09) Gisela | Caked up make up: men färga de en nyans ljusare
(22.04.11) anks: man FÅR dra alla tyska frisörer över en kam
(22.04.19) anks: jamen då blire väl rött? eller?
(22.04.27) anks: HAHAHAHA
(22.04.29) anks: ÖVER EN KAM
(22.04.31) anks: KAAAM
(22.04.37) anks: he
(22.04.39) anks: he-hhe
(22.04.55) Gisela | Caked up make up: heter de inte över en kam? haha
(22.05.04) anks: JO
(22.05.06) anks: men hallå
(22.05.07) anks: frisör
(22.05.08) anks: kam
(22.05.11) Gisela | Caked up make up: HAHAH
(22.05.15) Gisela | Caked up make up: fan va jag e träg
(22.05.18) anks: faktiskt
(22.05.19) Gisela | Caked up make up: hahahahhahaha
(22.05.22) anks: skåningar asså

jag är för trött för att prata med folk alltså. nu blire sängen. på allvar

oh, i love my job

förresten åker jag med värdfamiljen på semester om ca en månad. en vecka på gran canaria låter ju inte helt fel eller?

6 veckor

jag tänkte bara berätta att jag lever. med hjälp av tyska värktabletter och as mycket kläder har jag klarat av min typ 43:e arbetsdag här i tyskland. barnen har varit helt okej och när vi var i lekparken fick jag förklara för en gråtande 3-åring att jag lovar att jag inte åker hem förrän efter heeeela vintern och sen hela våren. sen åker jag hem. och nej, du kan troligen inte följa med. fråga din mamma varför.

nu ska jag ner och se 2 and a half men som vanligt. ikväll amerikansk tid visas det första avsnittet på nya säsongen förresten. imorgon ser jag det.

well. puss

joy to the world

alltså. 2 stackars svenskar sitter i tyskland och har absolut inga procent liv. avslutar kvällen med ett urklipp ur vår msn-konversation eftersom jag inte har något annat att skriva haha. enjoy!

anks: men hallå en dålig grej är att jake blir äldre
Gisela | Caked up make up: alan: its mum. Charlie:-Oh great Alan: Whos that shes with? Charlie: I dont know. But they havent been dating long Alan: How can you tell? Charlie: Hes still smiling.
Gisela | Caked up make up: hahaha
(23.08.19) anks: hahaha
(23.08.28) Gisela | Caked up make up: Jaaaaa
(23.08.34) Gisela | Caked up make up: de e inte lika kul när han e äldre
(23.08.57) anks: nää
(23.09.11) anks: och nu i nya säsongen måste han vara typ 16-17 ju :S
(23.09.19) anks: i första är han 10 liksom
(23.09.40) Gisela | Caked up make up: aa
(23.09.41) Gisela | Caked up make up: men ork
(23.09.42) Gisela | Caked up make up: a
(23.10.18) Gisela | Caked up make up: haha fan vilka problem vi har
(23.10.29) anks: ja stackars stackars oss
(23.10.48) Gisela | Caked up make up: la in lite av vår konversation i min blogg. skrata som fan när jag läste den
(23.11.29) anks: haha
(23.12.46) anks: hahahah
(23.12.47) anks: hahahah
(23.12.54) anks: fan vad cp vi är
(23.13.14) Gisela | Caked up make up: faktiskt
(23.13.16) Gisela | Caked up make up: hahah
(23.14.50) Gisela | Caked up make up: de sjuka e att vi aldrig träffats. Detta e som nätdating
(23.14.51) Gisela | Caked up make up: haha
(23.15.16) Gisela | Caked up make up: men jag tycker det känns som vi träffats. Faktiskt. haha
(23.15.22) anks: jamen på ett positivt sätt liksom. JAAA visst göre?
(23.15.30) anks: kanske för jag har läst din blogg i ett halvår
(23.15.36) Gisela | Caked up make up: hahaha
(23.15.42) Gisela | Caked up make up: fyfan jag knäcker mig
(23.15.43) Gisela | Caked up make up: haha
(23.15.47) Gisela | Caked up make up: vi e verkligen konstiga
(23.15.55) anks: du är lite utav en idol för mig liksom
(23.16.05) anks: som att träffa kenza eller blondinbella
(23.16.46) Gisela | Caked up make up: ne men med risk för att låta töntig.. men du e den första jag "träffat" (HAHA) här som jag verkligen har ngt gemensamt med. Vi har typ samma humor etc.
(23.16.56) Gisela | Caked up make up: Jag är en idooooooooool woho grymt
(23.17.20) anks: ja men fan vad bra. kanske för att jag är svensk
(23.17.21) anks: höhö
(23.17.36) Gisela | Caked up make up: typ alla jag träffat har vatt svenska
(23.17.37) Gisela | Caked up make up: hahah
(23.17.45) anks: haha oj :D du kanske är norrlänning i själen
(23.17.56) Gisela | Caked up make up: eller du nästan skåning
(23.18.01) anks: ja vem vet
(23.18.08) Gisela | Caked up make up: ne de e de som e grejen

orkar inte fixa så det blir mindre jobbigt att läsa eftersom det är totalt ointressant anyway. nu ska jag sova och imorgon börjar jag 8 igen. guten nacht!

guten abend

jag har kommit på världens sämsta idé, men när jag väl kom på det kunde jag inte släppa det. jag har numera gett mig själv godisförbud fram till jul. hur låter det? och eftersom jag nu skrivit det i bloggen måste jag ju hålla det, annars blir det ju bara pinsamt.

BRA. då kör vi.




jake harper

jake - so who did invent aromatherapy?
rose - not the romans
jake - but you see my logic?

söndag

jag är fortfarande sjuk, pluggar psykologi och ser 2 and a half men. så ni vet liksom.

rose: - charlie, you've got a minute? i'd like to talk to you privately..
charlie:  - now is not a good time rose.
rose: - will you call me later?
charlie: - sure
rose: - promise?
charlie: - yeah
rose: - cross your heart and hope to die..?
charlie: - *suck*... yes..
rose: - stick a needle in your eye?
charlie: - OKAY
rose: - boil in oil until you fly?
charlie: - my god, rose, i will call you
rose: - hihi, toodles.

underbara lördagkväll

jag är så sjuk att jag fick ledigt hela dagen imorgon. feber, hosta, ont i halsen och ingen röst. i'm sure gisela had a better lördagkväll than me. nu ska jag ta min medicin som hostmum köpte till mig när jag började bli sjuk, men som jag inte tagit eftersom jag bara haft lite hosta fram tills igår, och sen somna framför 2 and a half men som vanligt. och sova länge imorgon.

fast med mjukisbyxor, duntofflor och en tjocktröja. och mitt duntäcke såklart.

i'm hoping glauckenstucken catches on

har haft as trevligt ikväll med hostmum och hennes kompis. vi gjorde tonfisksallad och vitlöksbaguetter och sen satt vi i typ 3 timmar vid bordet. så jävla roliga människor, och trots att de är 8 och 9 år äldre så är vi så jävla lika. det är kul!

dock har jag tappat rösten och har typ feber, men man ska fan inte gnälla när man har det så bra som jag har det. nu ska jag göra grönt te och gå ner och se 2 and a half men. räknar fan ner sekunderna tills jag kan ladda ner första avsnittet av nya säsongen på måndag.

hehe. men vi hörs då.
puss

but american idol judges ARE real, dad

vet ni hur kallt det max kan vara i ett hus? någonstans måste ju gränsen gå liksom. och det är fan inte långt ifrån temperaturen här i hus 187 kan jag ju lova. det känns som det är typ 6 grader. men det är 15.

nu är i alla fall barnen i säng till slut. 3-åringens sjukt söta kompis kimberly har varit här och lekt. hon ser ut som suri cruise-holmes lite. fast tysk då. nu var pojkarna helt slut och somnade på 2 minuter. kimmi och hennes mamma har åkt hem och nu ska vi ha tjejkväll här. jag, hostmum och hostmums kompis som är här på besök. vi ska göra en fet sallad och äta det med vitlöksbröd och så. fan vad hungrig jag är kännde jag nu. efter det ska jag cykla (!) till the gas station och köpa något as gott att äta framför top model ikväll. har nästan hela säsong 10 så jag överlever nog. därimot känns det inte okej att äta fett framför top model alltså. inte okej alls.

nu måste jag nog gå och hjälpa till med maten. eller börja med den som en liten vink att jag är hungrig som en grek. kan knappt vääänta tills jag får börja på top model avsnitten alltså. fifaaan vad jag inte har något liv.


i morse:

hostmum var på väg att skjutsa 3-åringen till skolan, och tog 1-åringen med sig. när hon var på väg ut sa hon någonting till hostdad, som inte svarade. hon gav upp och gick till bilen.. 2 minuter senare:

hostdad: what did she say?
jag: i have no idea.
hostdad: haha, at least one in this house has to listen to her.. angelica, i nominate you.


lydia sells homes on the bi-atch

idag har jag vaktat bebisen hela morgonen. hostmum tog med sig 1-åringen och shoppade barnkläder, och när hon kom hem så hade hon köpt en tröja till mig. så jävla gulligt. en grå kofta i organic cotton hihi. asmysig nu när det är kallt. dessutom fick jag 2 par jeans som hon köpte fel storlek, och en ansiktskräm som är helt amazing och som även är till för att användas som ansiktsmask. huden blir fan som bebisens och jag har bara använt den en gång.

jaha, just nu sover barnen och hostmum sitter i köket och fikar med barnens mormor. jag borde också socialisera lite men eftersom mormorn inte pratar engelska känns det meningslöst. istället ligger jag på min säng och ser TAAHM och är svinhungrig. ikväll stannar hostdad i köln och firar en kompis som fyller år, så jag "jobbar. dock är jag ledig imorn så det är okej. imorgon ska jag nog till bonn och leta en engelskspråkig frisör. jag måste verkligen färga håret nu. måste.

nä. au revoir

<3

charlie: she probably just had to get up early like she said..
rose: probably... unless her real date didn't start until later and she just didn't want to eat alone...
charlie: what?
rose: come on, charlie, dubblebooking? you practically invented it.
charlie: no, she wouldn't do that to me. why would she do that to me? she did that to me didn't she?
rose: ha-ha...
charlie: excuse me?
rose: sorry, i was just taking a little selfish delight in your pain.. the germans calls it "schadenfreud" but here in the usa we just go: "ha-ha"




artonde september

tänkte börja med att säga att jag äter marabou precis i detta nu. godare än allt på jorden. dessutom ser jag på 2 and a half men så så mycket bättre än såhär blir det inte. jag kom hem från tyskalektionen för en halvtimme sen och den gick helt okej. vi var bara två styckna där idag så jag lärde mig skitmycket. dessutom var jag 1000 gånger bättre än den andra tjejen på att skriva på tyska trots att hon pratar helt okej och jag inget alls. jag har tur som har världens bästa lärare. han är så himla bra alltså.

efter tyskan och lite före pratade jag med pappa och mamma i typ en timme haha. har bara pratat några minuter förut så nu hade jag alldeles för mycket att berätta. och dom tittade på filip och fredrik-programmet. fyfan.

eeeeh det var nog allt. imorgon börjar jag 8 som vanligt, så nu ska jag lägga mig och se några avsnitt 2 and a half men. som vanligt. imorgon ska jag dessutom till frisören i gallerian och fråga om dom har någon frisör som pratar engelska. BRA engelska. tillräckligt för att inte färga mitt hår i någon tysk färg.

GODNATT




hjälp bitte


vad fan ska jag göra med mitt hååååååår? ska jag ljusa upp det med slingor, färga det samma färg eller VAD?

godnatt

alan - anyway, you're starting a new school, you're gonna need new stuff!
charlie - wait a second, melonhead made it into junior-high?!
alan - yes!!
charlie - so, did you pass summerschool?
jake - sort of.....
charlie - what do you mean sort of?
jake - they said it was in everyones best interest if i moved on



någonstans i tyskland

(22.58.24) anks: han är som rose
(22.58.30) anks: fast på ett dåligr sätt
(22.58.42) Gisela | Caked up make up: hha
(22.58.50) Gisela | Caked up make up: såg precis avsnittet när rose flyttar till london
(22.58.59) anks: HAHAH
(22.59.01) anks: perukerna
(22.59.25) Gisela | Caked up make up: HAHA... men hörde du att nya säsongen börjar på måndag i usa?????
(22.59.29) Gisela | Caked up make up: typ GLÄÄÄÄÄÄÄÄDJE
(22.59.45) Gisela | Caked up make up: ok såg att du läst nu
(22.59.46) Gisela | Caked up make up: hahah
(22.59.51) Gisela | Caked up make up: fyfan va vi inte har ngt liv
(23.00.25) Gisela | Caked up make up: fast de e nog på måndag natt du får bänka dig på piratebay.. just so you know (23.01.13) anks: hahaha
(23.01.17) anks: ja. okejrå
(23.01.47) Gisela | Caked up make up: egentligen är vi konstiga.
(23.02.19) Gisela | Caked up make up: vi har liksom inte ens träffats irl (datanörd känner jag mig som när jag skriver irl). Men endå sitter vi här varje kväll
(23.02.22) Gisela | Caked up make up: diskuterar mat
(23.02.28) Gisela | Caked up make up: taahm
(23.02.28) anks: haha sant!
(23.02.46) Gisela | Caked up make up: bara grejen att vi diskuterar mat
(23.04.04) anks: jag sitter och äter godis as we speak förresten


här sitter jag i bonn, och gisela i aachen och har ungefär lika mycket liv. 0,4% var. fyfan. för ett tag sen satt vi typ en kvart och diskuterade marabou och vart man kan hitta det här i bonn. nu ska jag gå ner och se på 2 and a half men som omväxling. tror jag har sett alla avsnitt 120 ggr eller något. stänger till och med av ljudet ibland efetrsom jag endå kan höra dom i mitt huvud.

imorgon börjar jag 07.30.

haha alltså denna 3-åring

hostmum gick upp och tittade så barnen sover, kom ner och berättade att 3-åringen har kissat i sängen. men eftersom han är världens lataste kille har han dragit ner byxorna, kissat och sen dragit upp dom igen. i sängen. så sängen var blöt men inte kläderna. så ingen skulle väcka honom för att byta byxor.

man slutar verkligen aldrig att förvånas som au-pair. aldrig. nu ska jag gå och köpa ben & jerrys och sen sätta mig här och läsa bloggar. suget efter chokladglass blev för stort och jag har faktiskt tyska imorgon = jag kommer inte äta av glassen vi köper.

hähä. älskar att övertala mig själv att jag har rätt.

well

så var denna dag över till slut den med. ni kan inte fatta hur trött jag äääär. spenderade 2 timmar i lekparken med 1-åringen och 3-åringen på eftermiddagen. helt jävla slutkörd var jag efter det kan jag säga. och hungrig. men nu har vi ätit middag och nyss såg jag och mina hostparents på tv och åt brownies haha. vi var egentligen sugna på chokladglass men vi ska köpa det imorgon istället..

jake: hot girl 12 o'clock.
charlie: where?
jake: over there *pekar åt sidan*
alan: that would actually be 3 o'clock..
jake: *tittar på klockan* no, it's 12. or.. 12.06.. so, twelve-ish.





eller förresten

det blev shopping. väldigt snabbt och nu är jag väldigt trött. men sömn går att byta ut mot starbucks och vips hann jag med både att shoppa och bli piggare. nu sitter 3-åringen och äter chokobrötchen (ingen jävla aning om hur det stavas och bryr mig för lite för att kolla upp det) vilket är i stort sett vitt bröd med chokladbitar i. äckligt gott för att vara det det är. 

kom i alla fall hem från stan (shoppade max 25 minuter) med:

- 2 par svarta stickade strumpbyxor
- 2 par grå stickade strumpbyxor
- 1 par höst/vinterstövlar
- 1 tröja

och tro det eller ej, men jag blir mer påvärkad av bloggar än jag själv vet om. här sitter jag nu med en el-tandborste. en ny eltandborste. tack linnéa jag vet inte hur detta hände haha.

jaa. puss




och jag skulle säga att adjektivet är TRÖTT

jag är sjuuukt trött men kan inte bestämma mig för om jag ska ta en nap eller cykla in till stan och shoppa någon timme innan barnen vaknar igen. tror fan det blir en nap alltså. annars kommer jag inte palla denna eftermiddag. dessutom kan jag lika bra shoppa imorgon.

dagens ventilering liksom. that's all.

2 and a half men

jake har en tjejkompis över på besök, och det ringer på dörren. det är tjejens mamma och charlie går för att öppna dörren..

jake: - wait, don't open the door...
charlie: - why not?
jake: - go to your room!
charlie: - what? are you nuts?
jake: - please don't hit on her..
charlie: - why would i hit on taylors mum?
jake: - well, cause she is kind of pretty and you'll hit on anything with a pulse...
charlie: - where did you get that?
jake: - my mum...
charlie: - but..
jake: - .. and my dad, berta, rose, grandma...
charlie: - okay, okay..
jake: - the ups-man....
charlie:- ALRIGHT.
jake:- and when you hit on people i know, everything gets screwed up and i have to find a new guitar-teacher, a new carate class, godmother..

haha. nej godnatt nu gott folk. jag ska drömma om västindien för här är det svinkallt. när jag cyklade hem från tyskalektionen kändes det som att cykla igenom vitryssland vintern -87.

det går bra nu, kompis det går bra nu

ni vet en sån där helt vanlig seg dag, inget speciellt händer, allt bara flyter på varken dåligt eller speciellt över förväntan. så har den här dagen varit. eller hade varit, om det inte vore för detta 10 minuter innan jag åkte iväg till tyskalektionen:

hostmum: - angelica, would you like to come and live with us in the caribics?

jag skulle säga att den här dagen var lite över medel på bra-skalan då. och då har jag räknat in tyskalektionen som gick helt okej dåligt.

dessutom ramlade lönen in på kontot (okej, i plånboken) idag. life is life is life is goooood.

goddag folks

idag är jag på bra humör. började dagen med starbucks (hostdad har köpt hem kaffe därifrån som man gör hemma själv. inte exakt lika gott som the real thing men helt okej) och sen en långpromenad med lillen. eller ja, mittenkillen. min 1-åring. städerskan var här och eftersom 1-åringen ääääälskar dammsugaren så blir det jobbigt för henne att dammsuga med honom i huset eftersom han måste hålla i den vilket gör att det tar 6 veckor att dammsuga bara under köksbordet. haha lång mening.

well. nu har jag precis ätit lunch och eftersom jag har för mycket fritid just nu (barnen sover) så tänkte jag berätta att vi åt pasta med en as god vegetarisk sås och fetaost. ni bryr er inte ett piss men nu har ni redan läst det så det var 2 sekunder av ert liv ni aldrig får tillbaka. varsågoda.

ikväll är det tyskalektion igen och nu ska jag kila bort till frisören och se om de kan någon engelska. annars blir det coola frisör-stället i the mall istället, oavsett om dom kn engelska eller ej.

haha. inget intressant att säga som vanligt. att läsa min blogg är fan bara waste of life.

au revoir




vi kunde höra höstens mörka vatten brusa under bron

och lars mattias winnerbäck är mannen i mitt liv. tänkte bara säga det innan jag går ner på rummet och försöker sova. den här kvällen har varit as skön. direkt när barnen kom hem från tivoli-prylen (har inte berättat om det men dom var iaf någonstans medans jag pluggade) så var det direkt upp i säng. såklart var 3-åringen uppkäftig och jag var inte på humör och täntke inte på vad jag sa vilket ledde till:

jag: "take off your shoes and go to your room and i'll be right there okay?"
3-åringen: "no. im gonna hit you. soooo haaard"
jag: "well, why don't you try and see what happens"

han blev helt tyst, gick till sitt rum och det tog typ 1 minut innan jag fattade att han faktiskt lyssnade. måste jag hota honom varje gång eller? som när man är ute och går och han inte sitter still i vagnen. då är det bara att säga "okay, then ill just leave you here all alone, bye bye" och han börjar typ gråta direkt och skrika att han inte vill att en gubbe ska ta honom.
så jävla elak känner man sig då. aldrig mer.

nåja. jag och hostmum åt middag (sa förresten fel förut, det är aubergine med tomatsås och fetaost. sjukt galet jävla as gott!) och sen tog vi fram chokladglassen och satte oss med mitt homework eftersom jag har tyskalektion imorgon igen. jag är fan en naturbegåvning alltså. hähä.

well, nu skickade gisela någon serie här och eftersom hon gillar 2 and a half men typ lika mycket som jag så litar jag på att den är bra.
såååå godnatt!

och vinnaren är..

.. gisela! hon är den enda som reagerat på att jag uppdaterat bloggen mer den senaste timmen än jag gjort i hela mitt liv. och precis som du gissade är det för att slippa plugga. annars är ju psykologi rätt intressant endå. jag tar en random text: "Haloeffekten innebär att bedömningen av en egenskap grundar sig på den uppfattning vi i övrigt har om en person"

låter väl as intressant? not. därför har jag nu på 56 minuter sett ungefär 84% av alla youtube-klipp i världen. och fan vad kallt det är idag förresten. har tjocktjockar (haha) på mig inomhus. i september. här om dagen var det 30 grader. come oooon liksom.

seasons in the sun



idag lyssnade jag och hostmum på denna låt i bilen. det slog mig hur fin den faktiskt är trots att jag hört den förut. har aldrig riktigt lyssnat. as gammal men bra.

det är endå något speciellt med idol




och jag antar att jag är sist i sverige med säga att jag kan se detta klipp om och om igen. jag skyller på att jag bor i tyskland. fyfan vad glad jag blir i hjärtat (som johan glans blir av vetebröd, haha) av att se på idol. och är inte detta dröm-auditionen? det är ju alldeles efter där som man vaknar morgonen innan audition och tänker "fan"!


till mamma och pappa

vet ni när sebbe har matcher innan/efter jul? skulle vara kul att se någon match, och jag håller på att kolla flyg nu inför jul, kan åka hem tidigast 12e december för då kommer hostdads föräldrar hit och hjälper till med barnen och firar jul.


three words: anger management

okej, nu tänkte jag dra ett riktigt blogginlägg eftersom det är ny vecka och allt. dock känns det segt att blogga eftersom jag har 0 saker att säga. det känns som jag har pluggat 24/7 de senaste dagarna, och bättre verkar det inte bli före jul direkt. har precis lagt upp ett planeringsschema på athena (skol-sidan) så nu är nog lärarna nöjda med mig. det skulle vara bra om någon var det för jag är inte särskilt nöjd själv. kommer inte ha en lugn stund förrän vecka 51. nice nice nice. visst, jag har bara 1 eller 2 inlämningsuppgifter per vecka, men försök få in det när jag jobbar 8-19 varje dag plus har tyskalektioner varannan dag mellan 20-22. det blir tufft men värt det. och jag kommer klara det. och vid jul är jag klar med psykologi A, matte A och engelska A. fyfan vad jag längtar!

idag tog jag och hostmum en tripp till the mall med 1-åringen och bebisen. var där ca 1 timme och sen åkte vi och köpte vatten på vägen hem. (det är en sak som är as annorlunda mot för i sverige. i den här familjen köper de 3 backar med kolsyrat vatten och 3 backar med vanligt vatten på flaska i veckan, och sen när vi har druckit upp det, åker man till speciella affärer där man lämnar in tomflaskorna och får nya backar igen. och betalar såklart. tror vi dricker vatten för typ.. 400 kr i månaden eller något. och då är det inte ens något fel på vattnet i kranen) 

nu sover barnen och hostmum och jag pluggar. fick ledigt nu fram till 19 ikväll för att plugga, så nu ska jag nog hinna klart med denna veckans planering. kanske börja på nästa veckas också. hostdad jobbar sent ikväll så jag och hostmum ska äta zucchini-maten som vi alltid äter när han är borta. huuur gott som helst. typ zucchini, tomatsås och någon ost (ni vet såna i fyrkanter som jag aldrig har gillat men som jag nu börjat bli galen i. vi kallar det en arbetsskada) med ris :) yummiii..

idag slog det mig förresten att när jag åker härifrån nästa sommar, kommer 1-åringen att vara 2 år och 3 månader och min lilla 3-åring kommer nästan vara 4 :( buhuuu. och tänk bebisen. nästan ett helt år då.

back to work.





rule number one

om du precis klickade in dig hit till min blogg och tänkte att "hey, let's kommentera ENDAST för att göra reklam för någon töntig sida där jag kan vinna en mobil för att jag är för snål för att köpa en själv" GÅ OCH DÖ.  jag tänker inte rösta på dig i någon muppig tävling och mina kommentarer är fan heliga. jag älskar att få nya kommentarer. något jag inte älskar är att se att min nya kommentar är från någon random fjortis som söker en vänlig själ att terra med reklam. sa jag dö? bra.

nämnde jag att jag är trött? inte? jag är trött.

<3

- berta how have you been doing my laundry?
- like everything else in this house, with i smile on my face and a song in my heart.
- no i mean have you been doing something new?.. i kind of have a scratch in my private area..
- private area? if you get any more traffic down there you gonna have to open a starbucks.

min kväll har hittills bestått av plugg, bebis, mat och film. just nu håller jag på att försöka fixa dc++ på min minidator men något säger mig att det går sådär. får se hur det går. imorgon jobbar jag 8-12 så sen blir det nog en sväng på stan och senare mer plugg.

sen är jag tillbaka i detta hårfärgsproblem. jag pallar verkligen inte hålla på att färga håret hela tiden, som jag måste göra när det är mörkbrunt. om jag färgar det ljusare syns inte skillnaden med utväxten så mycket. men jag trivs as bra i mörkt. vad fan ska jag göööööraa? dagens i-landsproblem verkligen. dock är det sjukt billigt att färga håret hos frisör här, typ 400 kr.

nu ska jag kila upp och hämta some apelsinjuice. det finns fan inte ord för hur god den är. nästan lika god som brämhults. mmmmmm.

jaja. puss



fjortonde september

seriöst, i morse vaknade jag klockan 07.56. as pigg men lyckades efter ett tag somna om igen. vaknade 11 och fortsatte titta på 2 and a half men som jag somnade ifrån i natt. haha ganska coolt att jag har så många avsnitt att de fortfarande var igång när jag vaknade.

sen har jag bara pluggat och sett på film. 27 dresses, john tucker must die och djävulen bär prada. runt klockan 13 gick jag upp på övervåningen en sväng, värdfamiljen är och firar hostmums mormors födelsedag någonstans, och de hade stökat ner hela övervåningen på morgonen. helt jävla sjukt. det var saker överallt. eftersom jag är den enda vuxna i detta hus tog jag och städade upp allt, plockade ur diskmaskinen, plockade i allt, satte igång mer tvätt och bar upp all tvättad tvätt på våning 3. på min lediga dag, fan vilken bra au-pair jag är.

dessutom hittade jag as gott godis i min resväska, köpte det på arlanda men har inte öppnat det förrän nu. ni vet såna där pingvin-laktrisar. MMMMMMMM!

nåja, back to work! pöss

happy happy girl

fyfan för denna kväll. fy fan för min hosta och fy fan för säkert något mer som jag glömt. det enda positiva just nu är att jag har hela dagen off imorgon = sova as länge. det sa jag att jag skulle göra i morse också men då vaknade jag 8. imorgon ska jag sova till 12 för familjen behövde ingen hjälp på morgonen, och på eftermiddagen åker dom till hostmums mormor som fyller år.

så nu ska jag gå ner till mitt rum och försöka sova. ska leta flygbiljetter mellan stockholm och ö-vik också tills december då jag kommer hem en sväng. får se hur det går, i värsta fall blir det fan buss för det verkar inte finnas direktflyg.

jaja. 2 and a half men och sen sömn. auf wienerschnitzel.

helt ärligt

detta kanske låter jävligt underligt, men om det är någonting (förutom familjen och vänner) som får mig att vilja åka hem till sverige igen nu på direkten, så är det programmet "vem kan slå filip och fredrik?"  - inte idol, inte top model 10 (som jag har laddat ner precis btw)

kan någon berätta hur bra det är för jag dööör av att inte veta?




vad gör man inte

klockan är 17 och jag är snart klar med inlämningsuppgiften nu. eller "uppdraget" som vi kallar det på korr. jag önskar att jag kunde säga att jag har suttit här och pluggat duktigt hela dagen men det hade varit lögn. jag satt i en timme, sen blev jag less och gick på en promenad längs rhein med hostdad och de två äldsta pojkarna. vi gick och köpte glass i kiosken vid färjan och sen satt vi där ett tag. jag var duktig och tackade nej till glassen. trots att det fanns magnum white. och magnum mandel. åååååh vad gott det låter nu när jag tänker efter.

psykologi alltså. sjukt intressant verkligen men jag säger bara en sak och det är HÖÖÖÖÖÖÖUUUUA! på ren norrländska.


denna lördagen spenderas med Freud och det kognitiva perspektivet

det är lördag och här sitter jag med skolböckerna utspridda över köksbordet. Psykologi A kommer att bli min död, tro mig. ska hämta lite kaffe nu och sen fortsätta. måste skicka in 2 uppdrag idag. minst. det är mitt egna krav på mig själv, haha. och om jag lyckas så är jag allowed to gå och köpa some choklad later.

så: back to business... uppgift 6: Redogör för hur Freud delar in psykets olika delar. Förklara även hur de fungerar och påverkar varandra enligt Freuds modell.

just shoot me.


:'(

jaha, där låg jag i lugn och ro på mitt rum och såg idol. varför skriver jag i imperfekt undrar ni? FÖR ATT HELT JÄVLA PLÖTSLIGT ser jag en FET skugga typ 1 dm brevid mig på väggen. jag flög upp eftersom jag redan visste att det var en spindel. så klart. ni vet såna spindlar med långa smala ben? en sån, fast större, och med tjocka ben. jag slängde en bok på den, sprayade slut på min nya (hejdå 190kr) toni&guy hårspray (typ som nervgas för spindlar), tog datorn plus batteriladdaren och gick. nu sitter jag och skakar så mycket att jag hackar tänder i soffan i vardagsrummet på övervåningen där jag planerar att spendera denna ljuvliga natt. ibland hatar jag tyskland. i framtiden är det jag som flyttar upp till pajala vill jag lova.

fyfan vad jag hade kunnat åkt hem nu alltså. men det ska jag inte.

friday night

så var ennu en vecka över. kan ni fatta att jag snart varit här i 5 veckor? inte jag. imorgon är jag ledig, skulle egentligen till köln med några au-pairer i düsseldorf men det verkar inte bli något. så vi får se vad som händer. jag skulle vilja shoppa men helst inte ensam plus att jag har typ 20£ kvar. som tur är får jag pengar på måndag igen. får 250 euro varannan vecka nu så jag överlever nog.

nu har jag nyss sett på en film med hostmum och hostdad och ätit glass. vet ni? jag trodde GB-glass bara fanns i sverige, men här finns exakt samma glass bara det att märket heter annorlunda. Lagnese eller något? coolt tycker jag. nu ska jag snart gå ner på mitt rum och se idolavsnitten jag missat. alltså alla. tv4 anytime i mitt hjärta för evigt.

godnatt & sånt
- - -

3-åringen är rastlös och får för sig att han ska dansa lite. han letar efter sina gympa-skor (typ som strumpor fast med gummi under)

3-åringen: - where are my balett-shoes, mamaa?
hostmum: - look around the frontdoor..
hostdad: - hey, those are not balett-shoes!! those are cool athletic-exercising-shoes!!

lite senare, 3-åringen och 1-åringen dansar och snurrar, hostmum visar dem hur balett-dansare håller händerna ovanför huvudet när dom snurrar, och båda gör likadant.


3-åringen: papa, ich bin eine balleriiiiiiiiina.
hostdad:  no you are a big athletic man!
3-åringen: ICH BIN EINE BALLERINAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
hostdad: *suck* look what you are doing to my sons. (till hostmum)
hostmum: i just teach them how to dance nicely..
hostdad: yeah, and how to start liking other boys






well, bite me.

i morse vaknade jag av att hostmum knackade pa dörren. jag trodde jag hade försovit mig och flög upp. var nog uppe pa övervaningen pa 8 sek. max. klockan var 07.40 (jag hade ställt klockan pa 07.50 eftersom jag är en trött au-pair. 10 minuter är perfekt att kliva upp, göra sig i ordning och ga upp för trappen) och hostmum skulle till doktorn, 3-aringen till skolan och hostdad till jobbet. kvar blev jag med en skrikande 1-aring som grät som om jag försökte döda honom. om och om igen: "maaaaaaaamaaa" det högsta han kunde. i en halvtimme. hade jag haft en dator just da hade jag antagligen bokat en flygbiljett hem. men eftersom jag är en bra au-pair (naja) skärde jag nagra äppelbitar med ena handen samtidigt som jag höll en galen 1-aring i andra, tog ett paket juice, satte honom i vagnen, spände fast honom, gav honom en leksaksbil och gick pa en 2 timmar och 45 minuters promenad. sa less var jag. dessutom regnade det.

när vi kom hem lekte vi lite innan 1-aringen bestämde sig för att kissa. pa sig. iaf, hostmum kom hem typ 40 minuter senare, akte och hämtade 3-aringen medans jag lagade lunch at dem och barnvaktade bebisen. som självklart skrek. ni kan inte fatta vilken huvudvärk jag hade. sen kommer 3-aringen hem. det första han säger är:

- go away, i don't like you today!!!

AAAAAAAAHHHHH. fy fan. jag ville skrika: I DON'T CARE, du är 3 ar och jag vill bara att du ska äta och sen ga och lägga dig. men jag sa ingenting, bad honom bara sätta sig vid bordet och äta.

nu sover dom sa jag ska ga upp och duscha, och sen plugga lite. och dricka hemmagjord latte av starbucks-kaffet hostdad köpte hem här om dagen. mmmmmmmmmmmmmm 



ååååååååååååååååååååååååååååååååååååå

haha, nu bloggar jag från min mini-laptop.(svenskt tangentbord: ååååååå)  jag har inte lyckats få till det trådlösa internet förut, men nu frågade jag hostdad efter middagen. han skrattade åt datorn  och sa att den var tjejig, haha. as-liten, blank och vit.  men det tog honom max 15 sekunder att fixa det jag inte lyckats med på 2 veckor. sen sa han att jag fortfarande är welcome to use the other laptop if i want to. så nu har jag två på mitt rum. det är nice. lite för nice kanske. just nu ligger jag och ser på 2 and a half men på den stora laptopen medans jag har den lilla i knät och bloggar.

kom precis hem från germancoursen också, det gick ganska dåligt. jag blir irriterad på de andra för att dom är as-tröga. okej, dom kan fler ord än jag kan, men vad hjälper det när man har 0,8 i iq? t.e.x en övning i förra hemläxan var: "vilket ord passar inte in: blåögd - svarthårig - ung - långhårig" (såklart på tyska) och alla svarar fel?! jag var den enda som hade rätt, och jag försökte så gott jag kunde att förklara för dom andra WARUM det är så, eftersom läraren också tyckte att dom var retarded. dessutom blir jag as irriterad på mig själv när det är något jag inte kan! jag brukar ha as lätt för språk. fan vad dålig jag är. fast det går bättre och bättre. jag förstår ju det mesta nu, även om jag verkligen inte kan prata.

nu ska jag läsa mina favoritbloggar (typ 30 stycken utan överdrift) och se några avsnitt 2 and a half men!

guten nacht (ingen aning om stavningen)

btw

vem fan är beethoven?

we're still here.. that's a good thing.

jaha. det där mini-big-bang verkade fungera? jag är inte sa insatt men jag förutsätter att dom inte var ute efter att jorden skulle äta upp sig själv inifran. för isafall är jag rätt säker pa att det misslyckades. eller vad vet jag, det kanske bara är tyskland pa hela jorden som fortfarande finns. finns ni kvar, sverige?

de senaste tre dagarna har det varit sjukt varmt och fuktigt här. älskart'. det är sa varmt som det blir typ 3 dagar pa 10 ar i sverige. okej, jag bor i norrland sa det varmaste det nagonsin blir är minus 8, men ni förstar vad jag menar.. galet. idag har vi varit i ett shoppingmall med hostmum, bebisen och 1-aringen. är det bara jag som helt plötsligt älskar hösten just pga alla höstkläder? dock far det gärna vara sommar ett tag till. är det förresten nagon mer än jag som har försökt titta pa skor med en 1-aring i vagnen? ett tips: just don't even try. han sparkade av sig sina egna skor och började skrika "shoe" fast pa hans egna bebissprak. han säger HNGGUUU genom näsan. sen fick jag glatt sitta och ge honom tant-skor i en halvtimme som han provade (satte pa foten, klappade händerna och skrek HNGUU)

idag var förresten första gangen jag behövde ta i pa skarpen at 3-aringen. jag sa at honom 3 ganger att ga upp till sitt rum eftersom det var naptime. han sa nej (okej, "nein" och "no") och sen bet han mig i benet. sa jag lyfte upp honom och bärde honom till sitt rum. jag tänkte inte ens, för hade jag gjort det hade jag insett att det är omöjligt att bära en sprattlande, skrikande 3-aring genom ett helt hus och upp för tva trappor. men det kom jag inte pa förrän jag var framme i hans rum och satte honom i sängen och gick ut. haha vi far se om han fortfarande hatar mig när han vaknar. hostmum var i alla fall nöjd.  

ikväll är det dags för tyskalektion 2, jag och hostmum gjorde min homework igarkväll sa nu kan jag lite mer. problemet är att jag inte ens kan nagra ord, och pa coursen gar vi igenom t.e.x hur meningar byggs upp, vad man sätter innan ett ord (der/die/das) haha. aaaah jag är sämst. vill verkligen första men det är sjukt svart. dessutom kan jag inte säga rrrrrrrrrrrrrrrrrrr (skanska nivet. som idol-ola) eftersom jag är norrlänning. hö-hö. tur att läraren är bäst och hela tiden förklarar som om jag vore lite retarded. 


  

godnatt

okej. nu är jag hemma igen och det gick faktiskt bra. eller sa bra det kan ga när man kan ca 2 ord av spraket man försöker lära sig, och läraren inte pratar engelska. haha. nej men det gick faktiskt bra och läraren var kung. jävligt coolt att han bara pratar nagra ord engelska (typ lika manga som jag pratar tyska) det peppar mig som fan att lära mig mer. men tyska är jävligt svart och jag hade tur som hamnade i en grupp där en kille (var gar gränsen mellan kille och man? för han var nog runt 35-40) faktiskt pratade helt okej engelska. han heter paulo och är fran portugal. idag tackar vi gud för honom. dessutom var det en till au-pair i gruppen. dock verkade hon ganska gammal, sag typ ut att vara 30 eller nagot. far väl prata mer med henne pa torsdag da nästa "lektion" är.

haha fan vad kristen jag har latit de senaste veckorna. nu ska jag se 2 and a half men och sova. pöss


Dienstag, 9 september

idag har det varit 30 grader hela dagen, jag har världens underbaraste värdbarn (oftast. eller ibland) jag har nyss ätit sallad och nu ska jag cykla iväg pa min första germancourse nagonsin. wish me luck för detta är som jag kanske nämnt förut fortsättningsklassen. A2 tror jag den heter. jag har kollat igenom boken för A1 kursen och fattar ingenting alls. men nu fanns det ingen nybörjarkurs och man tager vad man haver. antingen blir jag ett tyskageni eller sa förblir jag tvasprakig. vi far se senare ikväll..

fy fan vad jag är nervös. detta kommer bli intressant minst sagt. pa vägen hem ska jag cykla förbi kaisers och köpa cola zero. sa ni vet. naja, maste springa upp och fa cykelnyckeln av hostdad nu.

cya

bara för att detta är den bästa serien som nagonsin skapats




ej att förglömma

idag klev jag förresten pa en spik. den lag pa trottoaren och var därmed en bakterie-härd, och den gick all the way into min fot. jag ville grina men eftersom jag var med 1-aringen fick jag ta mig i kragen och ta ut den och fortsätta ga. jag gick en timme längs rhein med min ihaliga fot. sen gick vi hem.

bara sa ni vet ifall jag vaknar upp död imorgon, sa var det antagligen aids-bakterierna i spikens fel.

AMEN

4 veckor

idag är det mandag = 4 veckor sen jag kom hit. exakt fyra veckor. alltsa är det bara 9 manader kvar, haha. och det är bara 3 manader tills jag kommer hem till sverige och hälsar pa. det är inte sa länge trots allt. nagon som vet nagot flygbolag som flyger mellan köln eller düssedorf till nagonstans i norrland? eller närmare norrland än stockholm?

idag har dagen gatt ganska fort, och imorgon börjar mina german-courses. varje tisdag och torsdag nu fram till jul ska jag ga steg-2 kursen i ett sprak jag inte kan. haha. vi far se hur det gar helt enkelt.

 nu ska jag duscha och sedan lägga mig i sängen och se 2 and a half men och läsa bloggar. fy fan vad trött jag är.

bye byeee

nähe

saklart när jag tänker ta det lugnt och ga och lägga mig i tid är jag as pigg. tar en sväng till the gas station och köper cola zero tror jag. och ber till gud att de har ben & jerrys glass. men det tvivlar jag pa. sen ska jag lägga mig i sängen och se om nagra avsnitt 2 and a half men. kommer fortsätta ända tills säsong 6 finns tillgänglig. jag tror de har visat typ 3 avsnitt utav den i usa. tror. vet inte.

jaja. godnatt sen. och wish me luck för det är en bit att ga. kanske tar 45 minuter tur och retur.

some quotes from today

vi var ute och gick (jag, hostdad, hostmum och alla tre barnen) längs rhein och vi kom in pa ämnet att jag är naturligt blond. dom reagerade typ "WHAT?!" men sen kom hostmum pa att hon och jag skulle färga haret blondt tillsammans, eftersom hon ocksa är naturligt blond (typ) bla bla bla.. typ en halvtimme senare kommer vi pa att jag, hostdad och 3-aringen maste aka till köln nästa vecka till kyrkan där.

hostdad: "but jesus likes blondes better though, you're gonna need to dye your hair before"

- - -

hostdad och 3-aringen vill ha en hund. punkt. hostmum vill absolut inte eftersom det är för mycket arbete redan med 3 smabarn.

hostmum: maybe when the kids get older
3-aringen: but i am older.. i can breastfeed a dog!
- - -

lite senare.. 3-aringen cyklar för fullt pa sin nya cykel med stödhjul.

3-aringen: my legs are not so good. i think i have to buy new ones.
hostdad: no your legs are just fine! come on now.. it's good exercise..
3-aringen: yeah... then i get big muscles, and when i get big muscles i am a big man!
hostmum: big muscles doesn't make you a big man!
hostdad: but they help.

jaja. that's enough for today. nu ska jag plugga psykologi. it's been a looooong day. PÖSS



sjätte september

imorse akte vi till niederzissen och at frukost hos hostmums mamma och hennes man, som bor i ett skitcoolt hus. ni vet ett sant the sims-hus som inte finns IRL. (notera att detta är andra gangen inom loppet av en vecka jag använder ett datorspel som jämförelse till nagot) i badrummet som är typ lika stort som köket har de en jacuzzi, ett vanligt badkar plus en stor dusch. plus att de har en kill-toalett (dunno what it's called in swedish) och en vanlig. haha. sen har de tre vaningar med en fet glas-trappa imellan.  jag är in looooove! sen pa garden har dom äppelträd med riktiga äpplen, ett träd med nötter (?) och en stor rabatt med te-växter. minns inte vad de hette men de luktade asgott. plus tomater. där at vi i alla fall frukost som sagt, kaffe och as gott bröd med typ 50 palägg. yummiee!

JA JUST DET! idag när vi var i niederzissen sa tog jag och valter (barnens mormors man) en promenad med 1-aringen och 3-aringen. gräset var as högt sa jag bärde 3-aringen, och da säger han:

- anggggggelica.................. i really like you!

haha!

hostdad (till mig): your skin is so golden, do you have sun in sweden?

do you eat reindeers in sweden?

är det inte konstigt att jag börjar tycka att vin är helt okej? till och med rött? börjar jag bli vuxen manntro? mina hostparents hade en as seriös fight över vad "öst" i östersund betyder. jag sa "hm, like.. east" och da sa hostdad "ha-ha, i told you" och där började det. haha. moooget! hur som helst sa var det jag, hostdad, hostmum och deras kompis som har gatt i samma skola som hostmum back in the days. hon var hur rolig som helst och hennes och hostdads konversationer är fan underbara. ständigt ironiska och lite hatiska mot varandra. jag och hostmum satt bara och garvade.

nära men vi hade as trevligt, skullle spela nagot mexicanskt kortspel men det visade sig vara för avancerat sa vi hamnade framför youtube-klipp. bland annat achmed the dead terrorist. efter nagon timme gav jag upp och gick till rewe och köpte choklad. det är trots allt lördag. och jag köpte bara en liten ritter-sport-choklad med nötter. när jag skulle ga förresten:

hostmum: - you can take my jacket, it's pretty cold out there..
hostdad: - hellooo, she's from sweden?!

sen pratade jag lite med pappa i telefon :) det var trevligt. jag vet dock inte vad det kostar sa nu lär ju dom fa en fet telefonräkning snart. haha. nära sa dyrt kan det ju inte vara.. nu ska jag se mean girls, för det var as länge sen jag sag den. eller john tucker must die. god natt! 

hostdad: yeah, if obama wins, i'll stay as an american inhabitant.. otherwise, i'm done! 

- - -

familjens vän: ...and then she went to florida...
hostdad: on purpose?



because haloumi is from grekland

haha, vissa saker är roliga för alltid. som filmen smala sussie. som jim carrey. och som alla björn gustafsson-klipp pa youtube. fy fan. och magnus betnér. och.. nej. ni förstar.

magnus betnér förresten, vilken gud! höuua (utnyttjade möjligheten till att äntligen fa prata norrländska.. okej, skriva)

jaja, tänkte egentligen bara skriva att jag har lyckats göra uppdrag 1 i psykologi. har ingen aning om hur bra det gick men det är nu gjort i alla fall. maste skaffa webcam och headset när nästa löning kommer, bara 3 uppdrag kvar till den muntliga betygsdialogen. jag är fan nervös redan.

ikväll blir det barbeque-kväll här i hus nr 187. hemlig gata eftersom jag är paranoid. vi ska som vanligt grilla lammfilé, kyckling och oxfilé. jorusattte. daligt gott? sen ber jag till gud att hostmum gör sin sallad. jag maste verkligen lära mig hur man gör det. hon har typ bara vanlig grön sallad, majs och nagon sas, ocksa blandar hon det. sjuukt gott äre iaf. men ännu har inget slagit kycklingtortillas. skulle serri kunna döda nagon för att fa äta det nu. eller typ nagot svenskt. stuvade makaroner och köttbullar... fy fan vad jävla gott det hade vart! nä nu maste jag sluta innan jag börjar grata av hunger. AAAH.. pasta med skinksas. jag skulle typ kunna aka hem precis exakt nu bara för det. men sa lagt ska jag inte sjunka. har fan klarat en manad nu. kanske 3 kvar tills jag kommer hem och hälsar pa (jag hoppas jag kan aka hem över jul iaf, men det tror jag ocksa!)

the end. nu hör jag hostdad säga till barnen att det är time for mimi's = sängen. tack gud för denna dag. det behövdes vill jag lova.

jag saknar er där hemma! hälsa timmi och traste!

lördag, sjätte september

jag blev tydligen helt ledig idag. har dock inte haft speciellt mycket att göra eftersom ingen annan au-pair är inne pa facebook och jag har ingens msn eller nummer. traaaakigt! jag har pluggat vilket iofs var välbehövligt, ocksa har jag tvättat barnkläder hela dagen. skulle kännas konstigt att inte hjälpa till med nagonting alls trots att jag är ledig. däremot har jag undvikit att ga upp pa övervaningen eftersom jag hör att barnen brakar som aldrig förr. och de är trots allt redan 5 vuxna där uppe: hostmum, hostdad, barnens mormor och hostmums kusiner. sa de far sköta det själva, haha.

ikväll ska jag somna tidigt, för imorgon börjar jag 8 igen tror jag. och jag ska fan ha bra sömn-rytm nästa vecka sa jag slipper vara as trött pa dagarna. sa jag ska ga och köpa frukt och prylar och sen se pa film ikväll. ocksa maste jag komma ihag att skaffa de andra au-pairerna i omradets msn eller telefonnummer för jag pallar inte sitta här när jag far sista-minuten-ledigt. en av tjejerna bor typ tva kvarter bort men vi har enda inte träffats för vi jobbar sa olika tider, hon har äldre barn som gar i skolan da mina smabarn är vakna, och som sedan kommer hem da mina barn typ ska sova. men nästa vecka maste vi träffas!

jag är hungrig, har inte ätit nagot idag eftersom jag inte pallar ga upp, sa nu är jag typ död. ´hejda!

fredag igen

alltsa jag kan inte fatta att det var snart en manad sen jag satt pa planet pa väg hit. pa mandag är det exakt 4 veckor. fan vad sjukt egentligen.

jaja. idag har jag.. grocery-shoppat med hostmum, 1-aringen och bebisen, varit ute och gatt med 1-aringen i kylan (jag skojar inte, imorse var det svinigt kallt plus att det blaste. hej hösten) och pa eftermiddagen var jag 50% ledigare eftersom hostdad kom hem fran jobbet för att umgas med pojkarna. sa jag har tvättat massor av barnkläder, burit runt pa bebisen, och stökat undan efter barnen.

jag tror förresten jag haller pa att bli sjuk. har haft ont i huvudet hela dagen plus att jag är yr. vet inte när jag börjar imorgon men det är i alla fall efter 12 sa jag kan verkligen sova ut. sen är jag nog pa topp igen haha. ska lägga mig i sängen och kika pa film med min marabou-choklad som familjen skickade! mmmmmmmmmm. borde egentligen tvätta lite av mina kläder men golvet är sa kallt sa jag pallar inte ga till tvättrummet. det är rummet bredvid mitt btw.

min hotmail funkar inte av nagon anledning, har försökt i flera dagar men det vill inte funka. sa att ni vet om jag inte svarar!

puss

houston, we have a problem

jaha, här sitter jag med mobilen i ena handen och världens längsta kvitto i andra. operation fylla-pa-mitt-tyska-kontantkort har just börjat och jag vet fan inte vart jag ska börja. har massa nummer här pa kvittot men inga instruktioner.

sa alla tyskar (typ giselaa.devote.se) hur gör jag nu egentligen? :D

hallelelulja

idag när jag stod och gjorde lunch at barnen knackade det pa dörren. eftersom klockan var runt 12 sa visste jag att det kunde vara paketet med datorn, och sprang och öppnade. inte förrän jag 2 minuter senare stängde dörren med paketet i handen slog det mig att, fan, jag kanske förstar tyska enda. litegrann at minstone. tillräckligt för att ta emot ett paket i alla fall, vilket jag inte kunde innan jag kom hit. jag brukar undvika att öppna dörren just pga spraket.

sa: datorn har kommit. den är sjukt liten och söt, perfekt att ha pa resor och sant. hihi. ska bara be host-dad att fixa internetet pa den eftersom jag inte vet lösenordet till tradlösa här. sa jag sitter med den stora laptopen nu som känns as klumpig i jämförelse. lilla datorn väger 1 kg, och är en exakt samma som calle schulman har, haha.

dagen i korthet:
vaknade
barnvaktade sovande bebis medans resten akte till skola och jobb. (hostmum tog 1-aringen med sig för att skjutsa dem)
akte och köpte skor till 3-aringen
gick och handlade med 1-aringen
lunchtime (naptime för barnen, pluggtime för en dödstrött au-pair. fipplade lite med ny-datorn)
barnen vaknade av att deras mormor och morfar kom hit.
jag fick resten av dagen ledigt. tack gud!

nu ikväll har jag och host-mum möblerat om nere i "källaren" och flyttat mina prylar in i det stora rummet. i helgen ska jag fa ett eget tv-rum i rummet intill. :)

puss godnatt

morr

seriöst, ingen dator idag heller. jag och gud har mycket att tala om om vi säger sa. jävla svin. förresten har ungarna betett sig som .. jag vet fan inte vad hela kvällen, och det regnar. kul. kul. kul. fan. nu ska jag ga och köpa godis bara för att det är sa jävla synd om mig. sen ska jag lägga mig i sängen och se pa massa tv-serier hela kvällen.

HEJDA.

öppet brev till gud

gode gud, jag lovar att.. whatever. kom med nagot förslag, bara datorn kommer fram idag? du har 15 minuter pa dig, sa hurry up.

AMEN.

tredje september

jaha. jag somnade väl runt 4 i natt. rummet var kallt och alla kläderna var i mitt andra rum sa jag lag hellre och frös än att ga 20 meter genom ett spindelfyllt rum. jag vet inte varför men jag tror alltid att spindlarna ska hoppa pa mig. man tycker ju att jag borde lärt mig vid det här laget att dom är ganska ointresserade av människor, men icke!  och som akvile sa:

- you do know that the spiders are way more scared of you than you are of them, huh?

verkligen? för jag har aldrig hört en spindel skrika när jag kommer in i ett rum. eller ens skaka. och ingen spindel har nagonsin kastat en tysk version av gamla testamentet pa mig. as far as i know..

however, nu sitter jag här och ber till gud att postbilen ska komma. hostmum sa att den alltid kommer mellan 13 och 14.30, annars kommer den inte alls. sa nu har den 40 minuter pa sig.

idag har jag haft världens bästa dag med 1-aringen. han litar pa mig till 10000% nu och imorse när jag kom upp fran källaren avbröt han sitt lego-byggande och sprang fram och kramade mina ben, sa jag satte mig ner och da klättrade han upp i mitt knä. underbara unge. hostmum stannade upp och bara log. haha. hoppas han är lika snäll i eftermiddag.

nu ska jag läsa lite bloggar, puss

nattblogg

fyfan vad jag egentligen borde sova nu, kommer grina när väckarklockan ringer imorgon. det var en sak att sova 2 timmar per dygn när jag gick i skolan, men nu maste jag se efter en självmordsbenägen 1aring hela morgonen. kaffe, kaffe, kaffe. dessutom kan jag inte vila imorgon när barnen sover pa dagen eftersom jag maste plugga. verkligen maste. dessutom tror jag att datorn borde komma imorgon, annars ringer jag reinfeldt och ber han dra in socialbidragen för tyska postarbetare. jag känner i själen hur mycket reinfeldt har att göra med den tyska posten. typ 0,006%.

idag (igar alltsa) eftermiddag akte vi till hostmums farmor i niederzissen. det är en skitfin pytteliten by medtyp 120 invanare. farmorn är väl runt 90 ar gammal, vilket betyder att hon inte pratar ett ord engelska. dessutom glömmer hon att jag inte pratar ett ord tyska (kan nog ocksa ha nagot med aldern att göra misstänker jag) och när hon väl kommer pa det, verkar hon tro att ju mer hon artikulerar, ju mer förstar jag. nej men hon är faktiskt jättesöt och bakar tigerkaka 24/7.  henne gillar vi! höll pa att börja grata ocksa eftersom farmorn har en hund som har lika ögon som timmi, min hund hemma i övik. jag fick ta med mig barnen ut pa garden och undvika hunden hela tiden för jag vill ju inte att dom ska tro att jag är konstig. börja grata över en hund. da börjar dom väl leta en ny au-pair lite snabbt, haha.

jaja, sen akte vi "hem" och nattade barnen och at middag. efter det  (runt 21) städade jag undan och gick direkt ner pa rummet (är heeeelt slut idag av nagon konstig anledning) och här har jag legat sen dess, med datorn i knät. borde nog sova nu som sagt. ska bara se ett avsnitt 2 and a half men först.

GODNATT!

2 september

har varit ute och gatt med 1-aringen hela dagen, och nu sitter jag här vid fönstret och hoppas att postbilen kommer med datorn idag. varför kommer den aldrig? jag barnvaktar bebisen ocksa, som faktiskt är en hel manad gammal nu. heeelt galet!

maste springa, han vaknade. att ha en bebis i huset känns exakt som i the sims.

3 veckor

da var ennu en mandag avklarad, och jag är faktiskt piggare än jag varit under de senaste 2 veckor och 6 dagarna. kan bero pa att jag fick hela eftermiddagen off eftersom barnens mormor och "morfar" kom hit, eller att jag har druckit 6 koppar kaffe idag. det beror lite pa hur man ser pa saken. saaa idag har jag inte gjort överdrivet mycket. pa morgonen gick jag en promenad med 1-aringen, tvättade, barnvaktade 1- och 3-aringen medans hostmum var hos barnläkaren pa rutinkoll med bebisen.

när barnen till slut sov runt 19.00 akte mormorn och hennes man hem, och jag och hostmum bakade pizza (eller ja, vi rullade ut ett papper som redan hade pizzadeg, tomatsas och ost pa sig, och sen skivade vi lite grönsaker över och satte in den i ugnen. hard work-work!) hostdad jobbade sent och kom hem runt 21:30 sa vi satt jättelänge och pratade och at glass efter maten.  igen. men vi at upp allt idag och bestämde oss för att inte köpa mer imorgon. det var ett bra beslut.

haha. ja. fan vilket intressant inlägg som vanligt. NOT. nu ska jag kila min bloggrunda och sen sova.. tror jag. kanske nagra avsnitt 2 and a halv men först. tror jag är inne pa mitt 5e varv nu pa alla avsnitt. behöver inte ens titta längre eftersom jag vet vad som händer. lyssnar bara medans jag läser bloggar haha.

jaja: PUSS

RSS 2.0