Om

Min profilbild

so, bottomline... he's a sponge?

hej alla. här sitter jag och äter pizza. så stört gott. har haft världens slöaste dag, plus att jag slutar då hostmum tar med sig barnen till hennes mamma om några timmar. då ska jag cykla till stan och gå runt där tills tåget till aachen går klockan 18:20. ikväll kommer bli bäst. det finns inga andra alternativ haha.

Nu ska jag duscha och sen packa lite smågrejer i väskan. och såklart fylla ipoden med TAAHM och musik.
well, kommer hem imorgon. hörs då! PUSS




they're tinywiny but they're square

jobb = ingen ork. och vid ork-brist är inte bloggen prio ett tro det eller ej. idag har varit en relativt bra dag, förutom att 1-åringen kissat på sig 4 ggr. som jag sagt förut har han inte haft blöja sen han var typ.. ingen aning hur gammal. och det funkar för det mesta, men vissa dagar går det dåligt.

nu måste jag cykla iväg på tyska, i'll call you later gisela. efter the deutschlektion. dessutom kom min ipod idag. lite nöjd nurå. hehe! <3

PUSS

detta måste vara en utav youtubes absolut finaste filmer

jag lipar ihjäl mig. gråter man inte då man ser detta har man inget hjärta. seriöst


his pants are square 'cause he's square, and so is his underwear

det är verkligen sant att saker blir vad man gör det till. dra på ett leende så blir saker roligare. jag hade faktiskt kul på badet, trots att det är sjukt ansträngande att livvakta två småbarn på ett ställe med 7 olika pooler. jag och 3-åringen åkte vattenrutchkana tills vi (läs: jag) var helt slut. (jag bar honom nämligen upp för trapporna, och höll honom i järngrepp på väg ner samt i vattnet.) sen var jag båt i barnpoolen. nu further questions. jag hade en toppendag med mina pluttisar.

(3-åringen skulle bli arg om han läste att jag kallar honom plutt. han skulle sagt exakt såhär: "i'm not a little baby, i'm a big boy. so so so big. bigger like this *sträcker upp händerna så långt han når = 2 cm ovanför sitt huvud.* "

sen detta med tyskalektionerna känner jag att jag lika gärna kunde skippat.  nu ska jag se det nya TAAHM-avsnittet och sen sova. om några timmar.

au revior

can i have this dance?

jag säger bara enjoy. mer behövs inte.



tisdag 28 oktober

fan vilken chock jag fick då jag skrev datumet i rubriken. 28 oktober? jag kom ju nyss hit och då var det 11 augusti. tiden bara rinner iväg, och innan jag vet ordet av det kommer det vara sommar och jag sitter på planet hem till sverige. jag vet inte varför jag går runt och tänker så mycket på det. hela tiden bara "detta är kanske sista gången någonsin jag går i den här parken när löven fortfarande sitter på träden. för nästa sommar är jag inte här." kan jag inte bara ta vara på tiden jag är här istället? jag är lite som hostmum, här om dagen stod hon och tittade i ett fotoalbum och ba "look how small they were.." och hostdad var tvungen att be henne sluta. "we are right here, D."

I alla fall.. i morse efter hostmum hade skjutsat hostdad till tåget kom hon tillbaka och hämtade mig och barnen, vi skulle åka till en skoaffär. på vägen dit stannar vi vid ett rödljus, och helt plötsligt knackar någon som en galning på bilrutan - hostdad. han hade glömt mobilen och nycklarna så han tog en taxi hem igen. han betalade taxin och eftersom bilen är fullproppad med barnstolar klev jag ut och väntade i stan medans de åkte hem jättesnabbt och hämtade hans grejer. de kom tillbaka, och jag och hostmum fick sitta i samma stol på vägen till tågstationen pga platsbristen jag nämnde, haha.

det slutade i alla fall med att hostdad körde vilse på vägen dit och kom till stationen precis när tåget rullade iväg, och han fick sitta och vänta 40 minuter. jag, hostmum, 1-åringen och bebisen åkte vidare till skoaffären i alla fall, och sen åkte vi till huset där vi gjorde lunch och nu sover barnen.

i eftermiddag ska vi göra ännu ett försök på badhuset, barnen älskade det så det blir säkert bra. efter det har jag tyskalektion vilket kommer gå åt helvete som vanligt. och då är jag endå positiv.
- - -

på väg till tågstationen i morse
, hostdad kör bilen och vi sitter bredvid.
hostmum: turn here, the other street is closed..
hostdad fortsätter köra. vägen är stängd.
hostdad:
hey, the street is closed, where do i go now?
hostmum: i told you the street was closed, that was why you got lost the last time!
hostdad:
no, i got lost the last time cause i'm an idiot. that's why.

godkväll

först och främst: om ni någonsin får ett infall att "hey, let's baka med två pyttesmå barn. typ en 3åring och en 1åring" - just don't! det spelar ingen roll hur bra idén verkar, för det är en dålig idé. hör ni det?

nu ska jag anyway duscha och sen gå på rewe och köpa cola zero. det var ett bra tag sen och ska bli sjukt gottttt.
PUSShej

JOY TO THE WORLD

Har precis haft min betygsdialog i Psykologi A. Blir man nervös av prov i skolan är detta fan ingen lek alltså. Prov över msn med webcam + headset. Men det gick jättebra och jag "Har mitt VG som i en liten ask" för att citera rakt av.

Fyfan vilken lättnad att ha gjort det. Det känns som ett piano har lyfts från mina axlar. Nu ska jag fira med att vara världens bästa au-pair hela eftermiddagen. Tschüs (gisela feel free att rätta haha)




Nöjdasttt. och ännu en gång: mor och far, ring.

måndag

har spenderat hela förmiddagen inomhus med 1-åringen. hata regn!

pappa eller mamma, ring!

HJÄLP BITTE

svara i grundpotensform?


high school musical 3

två svenskar bland en miljon tyskar på en utav världens bästa filmer. blir det bättre? icke. det spelar ingen roll att filmen var dubbad till tyska, jag är helt uppspelt fortfarande över hur bra den var. och det antar jag att louise också är, haha. dessutom tåls det att sägas att de pratade tyska, men sjöng på engelska. så jag förstod endå det mesta liksom.

nej men seriöst alltså, de andra HSM-filmerna är bra. men denna alltså. SE DEN!

tack louise för några timmars paus från min pluggsöndag. jag hade jättekul :)

söndag

punktlista över denna fina söndag:

nu, mer plugg (matte A och psykologi inför betygsdialogen)
14:00, se lillebrors match på games online.
17:00,
bio med louise, på coola BG kinopolis. sjukt stort. vi ska iaf se high school musical dubbat till tyska.

nu måste jag fortsätta plugga innan jag tappar koncentrationen som jag faktiskt har. hörs ikvällll!

lördag

fan vad jag önskar att jag kunde bo i usa istället för här, så man hade lite mer folk runtomrkring sig. det enda jag uträttat idag är lite matteplugg och ideellt arbete. jag arbetade frivilligt helt enkelt. då har man tråkigt. ibland känns det som jag lika gärna kunde suttit hemma i sverige och gjort ingenting och pluggat. men då väljer jag hellre att tjäna 6100 i månaden för att ta hand om världens bästa ungar och plugga på distans. det är nog helt okej endå.

men nästa helg gisela. då jävlar. förstår du hur kul vi måste ha för att ta igen de senaste helgerna? haha

nej men nu ska jag upp och äta middag, och sen ska jag göra fruktsallad och se på film. roligare än så blir det inte ikväll.

ännu en vecka avklarad

det känns som veckorna bara springer iväg, och nu har jag varit här i typ 10 veckor. jag är faktiskt inte speciellt trött på mitt jobb ännu. barnen är för det mesta helt underbara, och när de inte är det så är de trots allt mina små sötnosar. fy vad jag tycker om dem. det känns lite jobbigt att jag redan varit här i stort sett en tredjedel av tiden, och att jag sen måste lämna dem vill jag inte ens tänka på. det kommer vara så otroligt svårt. new thought, new thought.. dock ska det bli sköööönt att komma hem sen.

nu är i alla fall veckans jobb avklarat och jag ska gå och köpa nåt gott på kaisers. känner inte för godis trots att jag får äta det på helger, så vi får se vad det blir.






det här är bara fel på så många sätt

Förstår ni vad jag får stå ut med?

pippi langstrumpf


Michel aus lönneberga


Mer då, enjoy these namn
:

Lotta aus der Krachmacherstraße
Karlsson auf dem Dach
Wir kinder auf den bullerbü

Max, uppsala (tjuvlyssnat.se)

Tre killar ~20 sitter och pratar samtidigt som de äter.

Kille 1:
Kan du bjuda på lite dipp?
Kille 2: Nej du får köpa egen, snåljåp.
Kille 1: Men du då?
Kille 3: Aldrig i livet.
Kille 1: Alltså ni två kan vara riktiga kukskallar ibland!
Kille 2: Och du är en sån som får folk att begå självmord.
Kille 1: Det har hänt EN gång!

guten tag

igår kväll efter tyskan var jag så arg på mig själv att jag inte orkade blogga. jag suger på tyska. fyfan. jag satt hela lektionen och bara försökte förstå någonting vi höll på med. det gick sådär.

idag har vi varit i niederzissen hela förmiddagen, ätit tortillas till lunch (dock inte kycklingtortillas) och nu är det naptime så barnen sover. förhoppningsvis en stund till.

puss

from the magic chocolate mountain and the secret chocolate mine

nej men vadå, är det nu jag ska gnälla hur jävla lejj jag är på au-pair livet? faktiskt inte. idag har det trots en del motgångar varit helt okej. nu ska jag cykla iväg mot tyskan. det kommer gå åt helvete igen eftersom jag inte gjort läxan. dåligt.

men jag fick VG på sista psykologiuppdraget. den ni! nu väntar muntlig betygsdialog med webbläraren i webcam på måndag. cross your fingers for me klockan 14:40.

avslutar med världens bästa lars.



torsdag 23 oktober

har egentligen inget att skriva mer än att familjen gärna får ringa då ni ser detta. nu ska jag gå upp och se om barnen har vaknat.

alla är sjuka så det blev inget phantasialand idag, det ska de ta i helgen istället. fan vad skönt det helt ärligt känns att slippa det.

PUSS

hähä

jag blev inspirerad utav linnéa till att göra följande grej (jag kom förresten på att läsa din blogg då jag nämnde the sims i förra rubriken, såruvet hehe)

I alla fall så skrev hon ett inlägg med 3 saker hon gjort bra idag. så nu tänkte jag också göra det bara för att jag har skittråkigt. Here you go:

TRE SAKER JAG GJORT BRA IDAG.

1. lärt 3-åringen massor utav svenska. Nu kan han säga "Jag heter ---", "lastbil", räkna till 10, osv.
2. inte ätit något godis (inte igår heller)
3. överlevt

vad tycker ni? kanske inte riktigt min grej detta. nja.

hade the sims varit verklighet hade min plupp varit röd nu

20 minuter efter förra inlägget packade vi in oss i bilen och åkte mot niederzissen. vi fastnar såklart i bilkö vilket är irriterande i sig, men efter att ha kommit 15 meter på 45 minuter vill man ju bara döda the navigator system då det med hånfull röst berättar att om ca 20 km står trafiken stilla. that's it - vi vände hem igen.

jag packade min väska med festis och frukt, satte barnen i dubbelvagnen och rullade iväg mot stora lekplatsen igen. sjukt trött som vanligt (the fabulous life of an au-pair tar på krafterna) så jag köpte med mig en latte på vägen. jag behövdei nte ens beställa, killen i kassan hade redan börjat göra i ordning den då jag kom innanför dörren. jag kanske borde byta ställe nu ett tag. gick vidare, denna gång var det hur mycket folk som helst på lekplatsen. som vanligt tror några av de andra mammorna att barnen är mina, på gott och ont. de flesta är lite snällare bara för att jag är så himla duktig som tar hand om två barn helt ensam, men det är en tant som alltid tittar på mig med en blick som säger "njaaa, lite för ung för att ha två barn ditt oansvariga svin. gå och dö"

var i alla fall på lekplatsen några timmar och nu är jag så trött och sliten så jag skulle kunna somna as we speak. men det ska jag inte. planerar att göra fruktsallad om någon timme, baföratt liksom. men vi får se om jag är vaken.

9 dagar gisela! haha

onsdag 22 oktober

jag har precis duschat, ska torka håret nu och sen ska vi åka till niederzissen och hälsa på barnens gammelmormor. hörs ikväll!

3 veckor till sverige


guten nacht

nej men denna kväll blev ju inte riktigt som jag hade hoppats. jag har ju missat 2 tyskalektioner (då jag var sjuk förra veckan) så idag var jag sämst utav alla vilket kändes sådär. dock gillar läraren mig skitmycket, nog för att jag alltid endå försöker även om jag inte alltid har rätt. jag läste dessutom ett halvt a4 högt för klassen. på tyska. den ni! det kunde jag inte för 2 månader sen minsann.

nu ska jag se på det nya TAAHM-avsnittet och sedan sova! ska bli skönt för jag är äckligt tröttttt
PUSS

(mamma och pappa, jag skickar bilderna nästa vecka, måste få internet att funka på stora laptopen bara!)

dienstag completed

jag är helt slut.

en eftermiddag i badhuset tar på krafterna vill jag lova. nu är mitt hår fortfarande blött men jag prioriterar bloggen före att bry mig om det, och sitter därför vid köksbordet och bloggar, äter müsli, dricker kaffe och laddar inför tyskalektion. måste cykla iväg nu för att hinna, så vi hörs senare!

PUSS

after that he can learn that sacajawea is not a bag full of jawea

1-åringen hade tydligen varit vaken och skrikit hela natten, så imorse tog hostmum honom till två olika doktorer för att se om något var fel. de blev hemskickade igen med svaret att inget var fel och att han bara vill ha uppmärksamhet. jag tog med dem till lekplatsen en sväng (fyfan vad tungt det börjar bli att ha dem i dubbelvagnen nu alltså, de växer ju som djur höll jag på att säga) och satt där och yssnade på winnerbäck i höstvädret. det var fint, var det.

nu sover dem och jag och hostmum ska snart ta med dem till ett bad så de får leka av sig lite. har lagt upp en plan också så att allt flyter på. allt för att få så lite tjorv som möjligt. på torsdag ska vi till phantasialand och sen i helgen ska vi bo på hotell vad jag förstått. har dock inte förstått riktigt vart, men det brukar lösa sig.

ikväll har jag btw tyskalektion igen, det var inte igår. ska faktiskt bli kul att träffa alla spanska +30 classmates.

vi hörs sen! PUSS

alan: - just go away
rose: - go away? alan, i'm a stalker

godnatt

jag hade totalt glömt bort att betnérs sista program visades ikväll i sverige, snacka om att bli glatt överraskad! nu måste jag ju såklart se det innan jag kan sova.

PUSS

måndag 20 oktober, 21:04

är så jävla trött, ska springa till rewe och köpa ananas och sen se på film. fick förresten en Ralph Lauren tröja idag utav hostdad, hur fin som helst.

Denna dag plus att min ipod kommer denna vecka = lycka. Hoppas bara på fint väder imorgon igen. AMEN

måndaaag

ja alltså om jag skrev något negativt i helgen så tar jag tillbaka det nu. har haft en underbar förmiddag med pojkarna som har varit hur gulliga som helst. runt klockan 10 satte jag dem i dubbelvagnen och började gå mot en ny lekplats som hostmum hittade i helgen. köpte med mig en latte från ett café på vägen (världens trevligaste folk där också, som pratar engelska till på köpet) och sen blev det bus på lekplatsen 2 timmar.

nu ska jag duscha och sen åker vi till Köln Zoo och tillbringar eftermiddagen där. Ha en bra dag allihopa! PUSS

(mams och paps, jag skickar bilder senare idag)

bra angelica

nu är jag klar med hela psykologi A kursen. Så jävla nöjd med tanke på att jag hittills fått VG:n på allt. Hoppas på ett bra betyg på sista uppdraget med nu, och sen väntar muntlig dialog med webbläraren.

Nu har jag förresten varit barnvakt hela kvällen till alla 3 barnen och de har bara sovit och sovit. Så underbara! Mina värdföräldrar kom precis hem från restaurangen och jag ska gå ner och se på film om ett tag. Men först duscha. PUSS

lars mattias winnerbäck 33 år




nya regler gisela

1. Om Du äter något när ingen ser det, innehåller det inga kolhydrater.

2. Om Du dricker en lågkolhydratsdryck och äter en chokladkaka, kommer kolhydraterna i chokladen kvittas mot lättdrycken.

3. Om Du äter tillsammans med andra räknas bara de kolhydrater som Du får i Dig utöver vad de andra får i sig.

4. Mat som intas av artighetsskäl (exempelvis fredagsfika på jobbet) räknas aldrig.

5. Ju mer Du göder dem omkring dig till vardags, desto smalare verkar Du själv.

6. Mat (t.ex. popcorn, chips, jordnötter, läsk, smågodis) som intas när man ser på film, video eller lyssnar på musik, innehåller inga kolhydrater eftersom den inte intas som mat eller föda, utan som en del av underhållningen.

7. Kakbitar och småkakor innehåller inga kolhydrater ifall de bryts sönder och äts upp bit för bit, eftersom kolhydraterna förångas när kakan bryts sönder.

8. Allt som slickas från knivar, slickepottar eller skedar medan Du lagar mat innehåller inga kolhydrater eftersom det är ett led i matlagningsprocessen.

9. Mat med samma färg har samma kolhydratinnehåll (t.ex. tomater och jordgubbssylt, champinjoner och vit choklad)

10. Mat som är frusen innehåller inte kolhydrater, eftersom kolhydrater är en värmeenhet.

söndag

hej alla. vad händer i sverige? jag har nyss ätit tårta från igår med hostmum och bestämt att jag kommer hem till mormors minnesstund. jag har kollat flyg och tåg lite snabbt och jag tror jag stannar 12-16 november som det ser ut. onsdag till söndag. men som sagt har jag inte kollat så noga.

nu ska jag plugga klart och sen följa med familjen på tivolit som har kommit till stan och parkerat i vårat kvarters lekpark, som är precis runt hörnet.

puss

hockeymagasinet-bloggen

Ingen aning vilka killarna som skriver detta är, men läs:
http://hockeymagasinet.fpgroup.se/blogs/hmbloggen/19838.htm


"Under förra hösten så överraskade ÖSK J18 och slog Luleå J18 - vid båda mötena(!).
I år verkar man ha potential att rubba topplagen på samma sätt, eftersom man besegrade det andra stadslaget i Örnsköldsvik, MODO, med 4-3. Pinsamt från MODOs sida... men som man säger: "motivation slår klass".

Tvåmålsskytt i ÖSK var jämtlänningen Sebastian Jordahl som inte fick plats på det det andra hockeygymet i Ö-vik... fastän han vann poängligan i MODO U16 (inte helt säker, men toppen var han i alla fall). Nåväl, vilket som, så är hämnden onekligen ljuv."

som den långsamma norrlänning jag trots allt är

jag började fundera runt 7 igår kväll vad jag ska göra med mitt hår. den här färgen är inte okej. det tog mig pretty much 7 timmar att komma fram till att det blir såhär mörkt igen:



sen får ni ju ta resten av bilden med en nypa salt. jag posar framför en reklamskylt och står precis som en utav personerna på bilden. jag börjar fan fundera på lugg igen också. alltså inte rak lugg då utan lite-för-lång-på-snedden. som ett annat emo.

synd att jag har försökt spara ut den så länge bara. vi får se hur det blir helt enkelt. nu måste jag sova. imorgon blir det sovmorgon och sedan fira hostmum på eftermiddagen!

PUSS

in your face modo hockey

Jag satt uppe på övervåningen med hostmum då jag får ett sms av jocke: "sebbe är ju kung!" SÅ jag kutar ner och startar games online och ser detta:


MODO - ÖSK j18 elit
3-4

1:a perioden:
01:35 0 - 1 EQ 17. JORDAHL, Sebastian (15. LUNDHOLM, Mattias 16. DOMEIJ, Christoffer)
10:25 0 - 2 EQ 12. ROWA-ENGSTRÖM, Kevin (21. ÖBERG, Mikael 9. ANDERSSON, Victor)

2:a perioden:
04:46 0 - 3 EQ 4. SÖDERQVIST, Anton (23. ERICSON, Niklas 20. SAMUELSSON, Erik)
12:00 1 - 3 EQ 22. STRÖM, Patrik (12. VESTIN, John)

3:e perioden:
05:35 2 - 3 PP1 47. BYSTRÖM, Anton (34. OLOFSSON, Jesper)
14:20 3 - 3 EQ 47. BYSTRÖM, Anton (43. RYDELL, David)
15:04
3 - 4 EQ 17. JORDAHL, Sebastian (11. NORBERG, Emil)

Jag är så jävla glad och du är så jävla bäst, lillebror. Kom ihåg det! Låt inte någon idiot få dig att tro något annat. OKEJ? bra. Dessutom verkar du lira i ett grymt lag. Fan vad bra ni måste jobbat!

Alltså jag lovar att om jag hade fått en önskning just i detta nu så hade jag inte valt pengar, lycka eller whatever. jag hade valt att åka tillbaka till slutminuterna och sett en utav papporna i det andra laget då sebbe avgjorde. NO tvekan om saken.

1000apor.se

detta är så underbart

jag vet inte vad som är mest underhållande. Är det människorna som tror till 150% att det faktiskt är Bella som skriver, eller människorna som lägger ner sitt liv på att förklara för andra att det är fejk. Läs och njut. Missa inte kommentarerna.

fredag

idag berättade jag för hostmum om mormor, vilket var jobbigt pga 2 anledningar: 1: jag har inte vetat hur jag skulle säga det. 2: jag visste att jag skulle börja gråta, vilket jag inte ville göra då barnen var i närheten eftersom jag inte vill förklara hela prylen med döden för en 3-åring.

hostmum frågade direkt om jag ville åka hem ett tag, och sen berättade hon att hennes pappa dog då hon var 13. jag har bott här i 2 månader och inte vetat det, och ni förstår inte hur glad jag är att jag inte frågat om honom.

jag är förresten i stort sett frisk nu, och ska hjälpa hostmum att sätta barnen i bilen när dom vaknar, och sen tänkte jag ta en promenad. vi hörs senare!

jag är så jävla bra

får inte jobba idag heller trots att jag mår bättre. (lite iaf) rätt förståeligt med tanke på att barnen är så himla små och det inte är kul att få feber när man är 2 månader gammal. har fortfarande inte ätit nåt (förutom lite utav godiset igårkväll) sen typ 15 igår, så jag ska nog gå upp och göra det snart.

men först: jag fick MVG på engelska uppdrag 1. det är en fjärdedel av kursen!!!!!!!



sverige vet hur man höjer stämningen

sitter pa rummet och ser pa TAAHM med en kopp grönt te. helt plötsligt knackar det på dörren och hostmum kommer in. "du fick ett paket idag" sådärja: klippte dock ut godiset ur bilden för giselas skull. snäll som man är liksom. men iaf: svenskt lösviktsgodis. tack familjen!




nu blir det nagra avsnitt gossip girl eftersom jag maste ge det en chans till. PUSS och godnatt°

alltså

en stund efter senaste inlägget somnade jag, och vaknade inte förrän för 40 minuter sen. drömde såna konstiga feberdrömmar som man alltid gjorde när man var liten. ingenting hängde ihop. allt var bara så surrealistiskt och konstigt och man vaknar hela tiden och fattar ingenting. nu mår jag dock lite bättre, så ska gå upp och dricka te nu.

hörs kanske sen

mittwoch

eftersom jag började bli sjuk igår, hade hosta, feber och kände mig yr på kvällen, gick jag ner på rummet direkt när jag slutade. hostmum frågade om jag var okej och när jag sa att jag bara kände mig lite trött och förkyld kom hon ner med en fet burk med medicin mot förkylning. tog en tablett och gick och la mig och tog det lugnt hela kvällen.

imorse när jag vaknade hade jag huvudvärk som bara dunkade, ont i halsen plus att det ringde i öronen (heter det så?) men jag är au-pair och då kan man inte vara sjuk. det fungerar inte eftersom det inte finns någon som kan jobba istället för mig. så jag spolade ansiktet i kallt vatten för att piggna till lite, gick till tvättstugan, hämtade en tvättkorg och gick upp. när jag skulle göra müsli till barnen kom hostmum in och bara tittade på mig. jag förstod ingenting tills jag insåg att jag precis hällt müsli på en platt tallrik. vaken tjej liksom. inte okej. hon la handen på min panna, gick till medicinskåpet och gav mig två nya burkar med medicin och skickade ner mig på rummet. så här har jag legat hela dagen och frusit och tittat på TAAHM. jag är stört hungrig men varken orkar gå upp och hämta något att äta, eller kan äta pga halsen. hostmum och niclas tog med sig barnen till hostmums mamma och dem kommer hem ikväll.

nu ska jag lägga mig ner igen, mitt internet funkar bara i halva rummet av någon anledning och då måste jag sitta upp i sängen för att det ska fungera. hejdå




mer nostalgi

vem minns inte denna? OLW-reklamen.


diverse från 1995. älska 90-talet.

fan vad gammal man börjar bli


kan ni förstå att denna reklam är från 1999? det är 9 år sedan. jag mår illa av nostalgi.

tisdag 14 oktober

jag lever. jag har dock feber och hosta. men jag har klickat hem en svart ipod classic 120GB så jag tänker inte gnälla. men inte heller blogga.

nu ska jag upp och lära 3-åringen att lira baseball. jag kan verkligen inte spela baseball men han är ju 3. så. puss

<3

jag kan inte i hela världen förstå varför man frivilligt åker 200mil ifrån allt och alla som betyder något. fan. vi hörs imorgon för jag är inte på blogghumör.

<3

15:45

gissa vem som fick ledigt hela eftermiddagen/kvällen? nu blir det stan i det fina vädret och en vanilla latte star först pa listan. pa plats nummer tva finns: födelsedagspresent till hostmum. vad köper man till en 26-aring?

en annnan sak som gör dagen lite extra lätt är att hostmums lilla kusin kommer hit idag igen, vilket gör att morgondagen kommer bli stört enkel. och sen kommer hostdad hem imorgon. puss hej!

13 oktober

sådärja. precis i detta nu är ett paket på väg till hur nummer 187 på vägen vid rhein. ett paket innehållande: 1 solo, 1 veckorevyn och en påse lösviktsgodis.  jag sitter typ redan och tittar efter postgubben och pappa skickade paketet imorse.

well. imorse när jag vaknade var jag stört trött. så jävla äckligt. men man kan ju inte gärna somna om när man bor i huset man jobbar i, så det var bara att tvinga sig upp för trapporna. satt dock i soffan med bebisen och halvsov medans hostmum och 1-åringen tog 3-åringen till skolan. sen tog jag en promenad med 1-åringen på typ 1,5 timme medans städerskan var här. som jag nämnt förut så är det omöjligt att städa när han är hemma eftersom han älskar dammsugaren och alltid måste hjälpa till. jag älskar förresten när städerskan är här för på bara 5 minuter får hon mitt rum att bli helt skinande rent. ni ska se golvet nu alltså. jag vågar knappt gå på det.

nu på eftermiddagen kommer hostmums kompis hit med sin dotter som är lika gammal som 3-åringen. ni vet hon som ser ut som suri cruise. så äckligt söt är hon. vi ska nog gå till parken för det är sommarväder idag igen. 22 grader tror jag ganska bestämt att jag såg. inte helt fel endå.

puss!

and ask them to pump nacho-cheese in the popcorn

ja alltså, jag råkade visst somna igår, och idag har jag totalt glömt bloggen. jag är en dålig människa. dessutom vill inte kameran fungera på min bloggdator så bilderna kommer senare. typ imorgon.

however, gårdagen började med att jag försov mig. den enda dagen jag bara jobbar morgon och kväll börjar jag med att försova mig. visserligen bara 10 minuter, men när jag kom upp på övervåningen var ingen hemma. så jag gjorde mig i ordning lite snabbt och gick till tunnebanan där dagens första utmaning väntade: ta mig till köln. jag köpte en biljett till bonn hbf, där jag köpte en biljett vidare till köln. hoppade på ett tåg som inte gick ändå fram, så jag fick vänta på ett annat tåg typ 20 minuter. var väl framme 45 minuter efter jag egentligen hade tänkt mig, och gisela fick vänta typ 40 minuter på mig haha.

hur som helst var det en jättebra dag och gisela var hur trevlig och glad som helst. det var typ 23 grader varmt och vi lyckades hinna med 2 starbucksbesök och lunch på farmers. gisela köpte en sjukt snygg pälsimmitation och jag köpte ingenting. kan ni fatta det? ingenting. och då var vi endå inne på the body shop en sväng liksom. runt 18 tog jag tåget hem och lyckades gå vilse på vägen hem från tågstationen här i BG. det är fan inte illa pinkat vill jag lova.

idag fick jag ledigt fram till 16 och har spenderat dagen med att plugga engelska A. runt 17 kom hostmums kompis och vi gick till parken med barnen där vi var några timmar. barnens mormor och morfar kom dit en sväng också så det var jättetrevligt.

nu ska jag plugga vidare och se på TAAHM. have a nice kväll folks!




jag lever!

haha gisela, gissa vad? när jag kom hem till huset så sov redan barnen. fatta att vi lika gärna kunde stannat. fan vad lejj jag blev asså.

well, skriver mer om dagen om ett tag, ska bara föra över bilderna från kameran!

lördag 11 oktober

idag är det 2 månader sen jag stod på arlanda med min stora rosa resväska. 8 veckor. det är ganska länge endå, även om det känns som det var förra veckan akwile åkte hem och inte 5 veckor sen. men nu är det bara 9 veckor tills jag kommer hem en sväng. och eftersom jag har en miljon saker att göra innan dess kommer tiden att flyga iväg.

nu ska jag äta frukost och sen springa till tunnelbanan. fråga mig inte varför jag alltid stressar dit, den går var 6e minut. Wish me luck med hela den här tågprylen.

Ha en bra dag! puss

Last summer he actually fractured his ass doing a canonball in the bathtub

nu ska jag sova. imorgon jobbar jag typ en timme, börjar 7 eller 8 beroende på när barnen vaknar. har ställt klockan på 7 nu, sen snoozar jag tills jag hör steg på övervåningen haha. då ska jag bara ge barnen frukost och packa in dem i bilen, sen åker dem till niederzissen och jag chillar ett tag innan jag tar tunnelbanan till köln och träffar giselaaaa. vi ska mötas vid starbucks på hbf klockan 12, så håll tummarna att jag hittar dit haha.

nej alltså, godnatt verkligen! puss

Grandma says you're a bitter disappointment

well, detta blev en jobbig eftermiddag. runt 17 bestämde jag mig för att testa att hitta en ny (och bättre) cykelväg till Bad Godesberg. det tar ju trots allt typ 4-5 minuter att cykla den vanliga, pa tok för länge hehe. sa jag tänkte prova vägen längs rhein, jag hade sett en skylt där det stod "BG mitte 1,3 km" sa jag började cykla at det hallet. efter typ 20 minuters cyklande kom det en skylt som pekade BAKAT där det stod "BG mitte 3,4 km" well, bite me. jag hade cyklat för langt. okej jag erkänner att jag har ingen som helst tidsuppfattning men jag borde kanske känt pa mig att jag cyklade en stund för länge liksom. sa jag vände och började cykla tillbaka. efter ett tag är jag framme i BG och ska precis lasa fast cykeln i en stolpe da en kille kommer fram och säger nat pa tyska. jag förklarar snällt att jag inte talar tyska och da börjar han prata hackig tysk-engelska med mig istället:

- "i met you in plittersdorf and i think you look beautiful, so...i just.... wanted to ask if i could invite you to drink some coffe?"

okej, för det första. jag BOR i plittersdorf. han har alltsa cyklat efter mig först 20 minuter i fel riktning, och sedan vänt igen? seems kinda weird to me. för det andra var han typ 30? jag avböjde (ah okej, jag sa att jag var pa väg för att träffa min pojkvän haha) och skyndade mig iväg runt hörnet. gick in pa ett café och köpte med mig en latte macchiato (man kan inte fa en god vanlig latte här alltsa. hatart') och sen gick jag runt i typ en timme pa stan. köpte massa onödiga smasaker som vanligt. bomullspads, en harinpackning, handkräm osv.. för pengar jag borde ha sparat till imorgon egentligen. well. what to do liksom..

nu ska jag ladda ner en film och plugga engelska. guten nacht!

it's maple-maple-maaaaaplelicious

halva dagen avklarad och jag har ledigt på eftermiddagen. skönt säger jag. idag åker dock niclas hem igen, oskönt säger jag. då måste jag ju börja jobba igen. idag har jag i stort sett bara tagit hand om bebisen vilket inte är sådär jätteavancerat.

idag kom förresten postkillen då hostmum inte var hemma. det är alltid samma visa med honom. han kommer och knackar på med ett paket, jag öppnar och sen följer typ samma dialog varje gång.

han: öaklfksdfksö
jag: i dont speak german, sorry..
han: oh, okay... what's your name? (han måste ha det till handdatorn där jag ska signa att jag fått paketet)
jag: jordahl
han: juuuuooordaln?
jag: yes..
han: jordan?
jag: no it's..... ah, yes. jordan.
han: so are you american?
jag: no i'm swedish actually
han: OOOHH! abba!!!
jag: eeeh...yes, well.. thank you.. bye!

nu ska jag vila ett tag och sen gå ut och gå. blir nog stan en sväng.




förresten

ni kan ju försöka ringa igen imorgon, typ 08:30! då är jag ensam hemma med bebisen, plus att nätet nog inte är överbelastat då. eller det spelar nog ingen roll vilken tid ni ringer.

PUSS

godnatt

charlie: berta?
berta:
- no, it's liz hurley but i'm holding water


ska nog försöka sova nu, tvingade hostmum att väcka mig i morgon då barnen vaknar så hon slipper handskas med alla tre helt ensam fram till klockan 8 då jag egentligen börjar. så de kan ju vakna typ 5 om man har otur. hostdad är ju trots allt bortrest och jag inkasserar lite extra au-pair-poäng. aldrig fel.

godnatt!

omeLÄTT.. BITE ME.

jaha, stört hungrig går jag upp till köket. tar fram en skål, knäcker i två ägg samtidigt som jag inser att jag underskattat lättheten i att göra omelett. försöker minnas hur jag och mamma gjorde i somras när de blev as goda.. går inte. utan en aning om hur mycket jag ska ta häller jag i lite mjölk och vispar det. ser as bra ut. tar i lite salt, sträcker mig efter peppar - och välter hela skiten över köksgolvet.

jaha, as arg och as hungrig torkar jag upp det.. tar fram ett nytt ägg och gör om smeten. häller den i stekpannan och går och letar nåt att ha som fyllning. så ser jag att endast mittendelen av plattan är på, och att därför bara mittendelen av omeletten är klar. funderar lite på m jag blev tappad som liten och kommer fram till att jag ska hälla över den oklara smeten i en skål och göra två omeletter. precis när jag hällt nästan all smet så glider den färdiga omeletten ner i skålen också. DÖ.

jag gav upp, rörde om och nu sitter jag här och äter äggröra med skinkbitar i. som jag inte ens orkade skära pga arghet, så jag rev dem i as fula bitar. ser ut som en 9-åring har lagat detta. mamma du skulle vara stolt om du såg det, haha!

fyfan asså, vi får se om jag uppdaterar när jag lugnat ner mig. au revoir!



alltså WTF

när pappa väl kommer fram på telefonnätet och jag kan svara, bryts det efter typ 2 minuter. fyfan för tyskland. nu ska jag äta omelett för jag har inte ätit nåt sen 13:00 idag. så ni vet liksom. (mat spånis)

hörs senare!

testa förresten lite senare pappa för jag kom på nu vad jag skulle säga!

hej hej hemskt mycket hej

fan vad konstigt att det inte funkar att ringa. jag ska duscha nu, och sen äta, men ni kan väl testa igen senare? typ om någon timme eller så..

Buffalo's are cool too. They're like bad-ass cows

jag tänkte bara säga det att idag är det fint väder, jag har gatt en powerwalk nu pa morgonen med 1-aringen i vagnen och lyssnat pa lars. hur mycket bättre start pa dagen kan man fa egentligen? (förutom att jag somnade 3 i natt och barnen vaknade 6)

just nu sitter jag här med en latte och väntar pa att hostmum och niclas ska komma hem med 1- och 3-aringen, sa ska jag laga lunch till dem och sedan ska jag och hostmum pa fitness-centret och signa in oss. eller först kika hur det ser ut där.

puss

GRATTIS JAKE!

idag fyller förresten Angus t. Jones (aka mannen, myten, legenden jake harper) 15 år!





fråga mig fan inte hur jag vet det, men så är det i alla fall. my little boy is growing up! godnatt!

hej övik

mamma eller pappa, ring mig när ni har tid.

PUSS

i'll sneak in the salmon under my sweater

ja, gisela, jag har en liten down-period i rubriksättardelen av hjärnan. observant av dig. ;)

om jag skrev något negativt igår om att hostmums lilla kusin skulle komma hit, så tar jag tillbaka det. jag hoppas han stannar för alltid. jag behöver knappt göra någonting alls för de vill bara leka med honom. som hostmum sa när vi pratade om att dom älskar honom så mycket. : "they love you too, it's just that he is like a friend, and you are more like a parent to them"  haha. och det är så jväla skööööööööööönt hur som helst.

i morse klev jag upp 7 för att se om hostmum behövde hjälp med barnen, men alla sov så jag gick ner och såg TAAHM tills de vaknade strax innan 8. det nyaste avsnittet är så jävla bra. såg det 3 gånger i natt och 2 i morse haha. jake harper IMH.

anyway, nu tänkte jag gå till solariet som de senaste 2 dagarna och denna gång ska jag inte trycka på någon av alla 50 knappar i det. igår t.e.x så tryckte jag på en knapp, och solariet sa: AROMA skithögt och sen började det lukta parfym. tyskar asså, jag säger då det. sen finns det en knapp som gör att det kommer kall ånga (jag vet, as bra beskrivning) haha.

nej men vi hörs. (just det spånis, jag dricker cola light för tillfället och nyss åt jag pizza. så jag inte glömde)

PUSS


goder afton, goder afton både herre och fru

he-he-he. det blev inget bonn för jag var lite osäker på när de skulle komma tillbaka från niederzissen så jag stannade hemma. (haha bra, jag har börjat kalla ett tyskt hus för hemma. men det är ju här jag bor just nu)

duschade och sen har jag bara virrat runt här i huset. städat lite, tvättat, bäddat en säng i ett av gästrummen. (hostmums kusin kommer hit och bor några dagar nu när hostdad åkt till usa och ska på bröllop. niclas heter i alla fall kusinen och han är 12. hostmum säger att han blir en bra hjälp men själv känner jag lite som att jag kommer få ett till barn att ta hand om. jag minns inte hur jag var när jag var tolv, men jag utgår från jake i säsong 2-3. houston we have a problem)

nu ska jag torka håret och sen kila upp och se om de har kommit hem. och be till gud att vi ska äta aubergine-maten idag för jag är sugen på det. jag kan förresten säga det att jag skulle hellre dö än att bo i rummet han ska bo i. jag hittade 4 spindlar (relativt små dock) medans jag bäddade. men jag tog det som en man. (läs: gick upp och hämtade hostdads sko och kastade den på den största. de andra var borta) sen stängde jag dörren och sprang därifrån. som en man var det ja. i såfall typ jonas gardell.

PUSS





vi kör igen

alltså, för att ha i genomsnitt 45 läsare om dagen är det förvånansvärt tyst i kommentarsfälten måste jag säga. vilka är ni som läser? kan inte alla skriva sitt namn (minst) i en kommentar? är as nyfiken vilka som läser!

PUSS på er however.

nu ska jag kila bort på solariet en kort sväng, sen åka till bonn och dra i mig lite mer kaffe. jag pratar såklart om allas vårt kära starbucks, och vad som kommer bli min 5:e kaffe idag. (behövde 2 koppar för att ens ha en vilopuls i morse) hej!

oj, godnatt

asså.. nja, jag ska nog sluta planera. kör på impuls istället för det här med sova tidigt gick ju sådär måste jag säga. ska lägga mig och kika på TAAHM nu, måste bara in och kolla tvätten. fan också, är inte ens trött. slutar förvisso 13 imorgon så jag kan powernapa lite då, sen tänkte jag ta en sväng till bonn. vi får se. planering är ju inte min starka sida som sagt.

men godnatt säger vi.

kvällens asintressanta planer

- middag. (grillat kött för er som bryr er. alltså alla. mmmmmm)
- solarium på det coola solariestället typ 2 min härifrån.
- rewe och köpa färdig fruktsallad (känner redan sockersuget komma smygande haha)
- duscha
- film & bloggar. (därför det är bra med två laptops. fniss)
- sova. tidigt.

well. min kväll i punktform. och parenteser som börjar bli lite utav en ovana för mig. hörs sen!

måndag

så var halva dagen avklarad, och barnen sover förhoppningsvis ett par timmar nu. jag ska springa iväg till cafét i kvarteret och köpa med mig en latte hem, vågar fortfarande inte röra hostdads starbuckskaffe och göra eget.

hörs då

but if you really want a breath of fresh air, take a lungful of alan

aaaaaaaaaah godmorgon. äckligt nog är jag pigg och pa bra humör idag. det är äckligt pga att jag pluggade till klockan 2 inatt och sedan pratade med folk pa msn i säkert en timme till innan jag lag och försökte somna framför typ hela säsong tva av TAAHM. det är alltid lite lättare att somna da man ser saker man redan sett förr, speciellt om man sett det typ 14 ggr. man behöver inte riktigt titta, utan det räcker med att bara lyssna. men jag tror jag sag typ 5 avsnitt innan jag till slut somnade. runt halv fem i morse. lär ju somna vid 7 ikväll, strax efter barnen.

nu äter jag i alla fall flingor och mjölk och barnvaktar bebisen medan resten av familjen just akte iväg. de kommer väl tillbaka om typ 40 minuter skulle jag tippa, sa jag tar det lite chill nu ett tag. lugnet före stormen liksom.

nej men ha en bra dag hörrni, god morgon!

merry thanksgiving

kvällen har spenderats med mina kära värdföräldrar (föräldrar asså, dom är ju som sagt 26 och 30) vi har ätit grillad lammfilé och druckit vin som vanligt. jag är den enda i denna lilla familj som gillar vitt vin har vi kommit fram till, men they keep buying it. as gott! de diskuterade även vart de vill åka på semester nu om två veckor, och eftersom vi inte kan åka till spanien pga bebisen så blir det tydligen antingen euro disney eller phantasialand. det står alltså mellan två nöjesfält. nu ska de bara hitta det finaste hotellet, haha!

nu ska jag plugga det sista på uppdraget och sen skicka in det innan 00:00. sen blir det några avsnitt top model innan jag ska sova.


dessutom lutar det åt att jag kommer hem mellan den 18 december - 2 januari. ska kolla upp lite med flygen men det blir alltså lite mer än två veckor hemma i sverige innan jag åker tillbaka hit. ska bli så jävla skönt, och jag sparar redan pengar till att shoppa i svenska affärer. ska fan inte shoppa nåt alls här i tyskland innan. då har jag 14 000 att använda i sverige under de två veckorna haha! skulle sitta fint det. its a nice dream to have.

puss

ben & jerrys i köln



mmmmmmmmmmmmmm. heaven on earth liksom. 4 mil away.

sonntag 5 oktober

söndagar är ju alltid lika underhållande. speciellt här nere i tyskland. om man tycker att söndagar i sverige är lama, ska man ta sig en tripp till en söndageftermiddag i bratwurztens förlovade land. alla affärer stängda. (mataffärer inräknat) inga folk på gatorna. vad gör alla?

jag har förresten kommit fram till att jag inte äter något alls här nere typ. speciellt inte då jag är ledig. idag har jag t.ex ätit ett päron och druckit två glas vatten. igår åt jag päron, middag och chokladpudding. visst, as o-nyttigt med chokladpudding men med tanke på att middagen (det i stort sett enda jag åt) var laxsallad så kanske det var okej endå. och jag är inte ens hungrig. jag kanske dricker för mycket vatten helt enkelt. dricker LÄTT minst 2 liter om dagen. fast nu ska jag gå och äta müsli för allt tjat om mat gjorde mig hungrig. dessutom är jag less på att plugga.

au revoir

lars winnerbäck 17 år


kärlek i videoform




kom änglar på yran 08. no words needed.

äntligen lite planer

kvällen har spenderats framför TAAHM som vanligt. min enda ljuspunkt i vardagen nuförtiden, haha. nej men så illa är det väl faktiskt inte. jag har pratat i telefon ett tag med pappa, ätit chokladpudding och pluggat. så lite har jag uträttat. typ.

dessutom har jag pratat med gisela på msn som vanligt, hennes värdmamma tyckte vi var löjliga som inte tog tag i saken och träffades istället för att sitta i två olika städer och lipa över hur tråkigt vi har och att inget någonsin händer. hon skrattade åt oss för att vi redan har planerat halloween t.ex. så då planerade vi nästa helg på max 10 sek. på lördagens schema står shopping i köln. sådärja liksom. sen ska vi believe it or not åka skridskor i köln någon dag. det kommer bli grymt.

förutom detta har jag efter mycket research (på tyska hemsidor) hittat 2 (!) damlag i köln. jag har blivit as sugen på att spela igen, och ska försöka ta mig till ishallen och se deras träningar på fredag. hoppas det kommer funka, och att jag hittar dit! jag har inte allt för höga förväntningar på det eftersom jag knappt hittar här i bad godesberg som är en statsdel i bonn, typ som en liten förort. (dock lite större än östersund)

nu ska jag titta vidare på TAAHM och försöka sova. godnatt!

lördag 4 oktober

dagen kan sammanfattas i ett ord med en stavelse. PLUGG. fyfan alltså. men snart är jag klar med helvetespsykologin. då börjar engelska A, matte A och samhällskunskap. vilken underbar vinter jag har att se fram emot. en positiv sak är att hostmum lagar mat just nu och jag är skithungrig. har försökt kontakta hela au-pair ligan i närheten men som vanligt är ingen pepp på att göra något. kul folk man har hamnat runt liksom. vem åker till tyskland för att sitta på rummet hela helgerna? tydligen jag verkar det som. nej fyfan vad jag önskar att det hade bott fler svenskar här omkring. typ gisela. vi hde haft kul vill jag lova. just nu är jag så uttråkad att jag funderar på att åka hem. seriöst.

nu ska jag upp och äta och sen gå på hemköp (hehe. okej då, kaisers) och köpa melon tror jag.

mamma och pappa, om ni vill kan ni väl ringa efter klockan 21? typ kvart över eller nåt. ni andra kan ju också ringa nåt ikväll om ni vill men jag har ingen aning om vad jag har för nummer, jobbigt nog.

well, hörs.

det kallas framförhållning

jag och gisela har precis planerat halloween. det är typ en månad kvar, men vi ska i alla fall fira i aachen och det kommer bli så jävla kul.

FYFAN VAD JAG LÄNGTAR. redan. godnatt.

produktivt värre

idag har jag inte lämnat huset på hela dagen. allt är stängt så jag har suttit framför datorn, pluggat, städat, tvättat och duschat. det blev ingen powerwalk för jag hittade inte orken, plus att familjen sa att de kunde behöva hjälp nu ikväll med att lägga barnen. så hostmum ropade 17:50 och jag sprang upp och bar runt på bebisen i en kvart, sen var arbetsdagen över. skönt endå.

jag och gisela har dessutom kollat efter konserter i närheten. james blunt kommer till köln om ett tag. det hade ju varit perfekt tänkte vi, tills vi insåg att ingen av oss gillar honom speciellt mycket. sen var det massa konstiga band, några svenska rockband. nja.  alicia keys. nja. till slut hittade gisela något tyskt band hon ville se. dom hette typ nåt med donuts eller nåt och jag har ingen aning vilka de är.

imorgon vet jag inte om jag jobbar. annars ska jag in till stan en sväng och besöka starbucks i min ensamhet. hörde med två andra au-pairer i närheten men båda jobbar. suck alltså.

jamen vi hörs. haha

idol 2005




visst känns det som igår, ida?

msn-konversation en ledig dag i oktober

Gisela(L): ne fyfaaaaaaan va lam dag+  
anks: haha tyycker du? jag som har så kul
Gisela(L): mmmm jo askul hjar jag med
Gisela(L): dessutom har jag inte fatt min lön. hade jag haft den hade jag kunnat sticka till holland a shoppa men neeeeeeeeeej


det blir inga bilder än heller, så är det bara. vet inte hur jag ska göra eftersom barnen är med på 97% av bilderna.
kanske senare eller något. ska titta vidare på idol-klipp nu som den no-lifer jag är. sen blir det powerwalk med kameran, kan ta lite kort på omgivningen i alla fall. det är ju trots allt ganska fint här.

puss

fast endå inte

såklart fungerar det inte att lägga in bilderna på min minilaptop, så jag måste lägga dom i min vanliga laptop som jag aldrig orkar bära upp hit till vardagsrummet. det blir alltså imorgon för nu ska jag ner och plugga och se TAAHM tills jag somnar. imorgon är jag ledig, fick ingen direkt anledning men jag såg ingen anledning att säga emot. och jag tror att jag kommer få veta det förr eller senare. det kanske är någon slags helgdag eller något här nere. eller halloween? eller när är pingst?

men ma höres rå.

guten abend

jag har verkligen inte varit på humör idag. dock dragit på fetsmajlet inför familjen, man vill ju inte verka tråkig liksom. på eftermiddagen gick det dock lite sämre. jag vaktade 1- och 3-åringen medans hostmum var hos doktorn med bebisen. jag och 3-åringen lekte med playdo medans 1-åringen sov. förstår ni hur uttröttande en 3-åring är? pratar konstant! jag ville skrika åt honom att hålla käften en stund, men det är ju inte hans fel att min toleransnivå var ovanligt låg idag. han lyckades i alla fall klämma fingret i en dörr efter ett tag, så sen blev han lite lugnare.

förresten är han rätt rolig ibland, min lilla 3-åring. jag skulle vilja se vad som försiggår i hans huvud. vi var i lekparken i eftermiddags och 1-åringen lekte med en traktor som 3-åringen ville ha. 1-åringen höll den i ett bestämt grepp och skrek "NEEIN"

3-åringen:
"we have to share.... like jesus!"


lite senare på väg hem från lekplatsen, jag gav dem en varsin leksakstraktor att hålla i på vägen hem.

3-åringen:
"i want to play with both.... and jeeeesus"
jag: "what?! do you want to play with jesus?"
3-åringen:
"no. he is not a very nice man."

fick förresten kameran idag, så jag tog lite bilder på vår promenad. dock inte så många eftersom batteriet inte var fulladdat. ska bara äta lite lasagne och sen slänga upp dem här.

PUSS

well, i kinda put my eggs in the earthquake-basket

idag har jag gatt en 2,5 timmars promenad med 1-aringen och nu sitter jag här vid hostmums dator och vaktar en febrig 2-manadersbebis medans hostmum hämtar 3-aringen pa skolan. hard work-work.

min kamera kom ju inte igar sa nu ligger alla förhoppningar pa denna soliga dag. det är fan sommar ute än en gang. det är ju aldrig fel!

puss


FÖRRESTEN, PEPP GISELA. nu kör vi!

hallå svenskar

kan någon berätta för mig hur det går för lars eriksson i idol? jag är så jävla nyfiken.




underbara kiddo

jag hör små steg i trappen. plötsligt kommer 3-åringen in, ler, tar upp en lastbil från golvet och säger..


lastbil........... i can do a little bit swedish.


"du utstrålar ett självförtroende man annars bara ser hos snygga människor"

rubriken är ett citat från martin soneby så ni vet. men i alla fall, här sitter jag (på kylen, maria) i soffan och dricker äppeljuice och njuter av tystnaden från sovande barn. eller mest sitter jag och väntar på postgubben som ska komma med min nya kamera.

anyways, jag tänkte bara visa att jag lever. au revoir

RSS 2.0